1 Ιουνίου 2006

διαβάστε το παρακαλώ...


Η παρασκευή φυσικών καλλυντικών από φυτικές ακατέργαστες πρώτες ύλες, είναι για μένα ένα όμορφο δημιουργικό χόμπι. Ο κόσμος των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων είναι ένας μαγικός κήπος προς εξερεύνηση.



Το blog αυτό το έφτιαξα επιθυμώντας να γνωρίσω κάποιες, κάποιους, που μοιράζονται το ίδιο ενδιαφέρον. Δικαιώθηκα: υπάρχει, όπως ήταν αναμενόμενο, ...κοσμοσυρροή 4-5 ατόμων. Φτάνουν και περισσεύουν!
Δεν κρύβω ακόμη πως θα ήθελα αυτό το blog να προσελκύσει το ενδιαφέρον του όποιου αναγνώστη για τα φυσικά καλλυντικά σαν μια ήπια εναλλακτική που δεν πουλάει όνειρα απέναντι στο παραμύθι της μαζικής “αιώνιας νεότητας” που μας σερβίρουν.

Γνωρίζοντας πως κάθε οργανισμός είναι μοναδικός, με τις δικές του ευαισθησίες και ιδιαιτερότητες, επισημαίνω ότι η χρήση των βοτάνων και των αιθέριων ελαίων δεν πρέπει να είναι αλόγιστη καθώς περιέχουν δραστικά συστατικά τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες ή παρενέργειες. Πιστεύω πως ταιριάζει εδώ το κλισέ: συμβουλευτείτε ένα σωστό και έμπειρο επαγγελματία.
Τέλος, τονίζω ότι οι συνταγές αυτού του blog δεν συνιστούν ιατρικές συμβουλές ούτε υποκαθιστούν τις οδηγίες ενός σωστού και έμπειρου ειδικού.



-->