Προσοχή, ακολουθεί αμαρτωλή φραουλοκατάνυξη..
γρανίτα φράουλα
τα υλικά
-500 με 600 γραμμάρια ώριμες φράουλες (για να πάρουμε 2 δοσομετρικές κούπες πολτό)
-¾ της κούπας ζάχαρη
-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-½ κούπα νερό
-4 κουταλιές της σούπας Cointreau
allons-y-Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει.
-Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Πρέπει να έχουμε 500 ml (2 κούπες) φραουλοπολτό.
-Προσθέτουμε στον πολτό το κρύο σιπόπι, το χυμό λεμονιού και το Cointreau. Είναι προτιμότερο να τα αναμίξουμε στο μπλέντερ.
-Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη.
-Μετά από μια ώρα το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
-Το αφήνουμε 2 ώρες και επαναλαμβάνουμε.
-Το αυτό μετά από 3 ώρες.
-Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι, διακοσμούμε με μια φράουλα.
βουαλά κι ένα..
εύκολο φραουλο-παγωτό
Βάζουμε στο μπλέντερ:
-2 κούπες πολτό φράουλας
-½ με ¾ της κούπας ζάχαρη ή ¾ της κούπας μαρμελάδα φράουλα
-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-1 ½ κεσεδάκι γιαούρτι (των 200 γραμ.)
-4 κουταλιές της σούπας Cointreau
-Ακολουθούμε τη διαδικασία του γρανιτοσορμπέ. Φραουλοτρώμε.
..και μια και το blog υστερεί σε συνταγές με φράουλα, ευγενικά προσφέρομαι να εμπλουτίσω την πενιχρήν συλλογήν ταύτην με...
cocktail με φράουλες & ρούμι
Για να έχουμε σωστές αναλογίες, είναι προτιμότερο να έχουμε ένα δοσομετρικό σέϊκερ, τώρα, για όσους δεν έχουν (όπως εγώ) οι αναλογίες δίνονται και σε κουταλιές.
-2 cl λικέρ φράουλα (1 κ.σ και 1 κ.γ)
-5 cl άσπρο ρούμι (3 κ.σ και 1 κ.γ)
-2 cl χυμός πορτοκάλι (1 κ.σ και 1 κ.γ)
-1 cl χυμός λεμόνι (2 κ.γ)
-¼ της κούπας φράουλες
-1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
-2 κ.σ. θρυμματισμένος πάγος
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ μαζί με τον πάγο. Σερβίρουμε σε ψηλό "κουπάτο" ποτήρι. Φραουλοπίνουμε.
-->
photo par elie,la gentille!
γρανίτα φράουλα

-500 με 600 γραμμάρια ώριμες φράουλες (για να πάρουμε 2 δοσομετρικές κούπες πολτό)
-¾ της κούπας ζάχαρη
-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-½ κούπα νερό
-4 κουταλιές της σούπας Cointreau

-Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Πρέπει να έχουμε 500 ml (2 κούπες) φραουλοπολτό.
-Προσθέτουμε στον πολτό το κρύο σιπόπι, το χυμό λεμονιού και το Cointreau. Είναι προτιμότερο να τα αναμίξουμε στο μπλέντερ.
-Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη.
-Μετά από μια ώρα το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
-Το αφήνουμε 2 ώρες και επαναλαμβάνουμε.
-Το αυτό μετά από 3 ώρες.
-Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι, διακοσμούμε με μια φράουλα.
βουαλά κι ένα..

Βάζουμε στο μπλέντερ:
-2 κούπες πολτό φράουλας
-½ με ¾ της κούπας ζάχαρη ή ¾ της κούπας μαρμελάδα φράουλα
-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-1 ½ κεσεδάκι γιαούρτι (των 200 γραμ.)
-4 κουταλιές της σούπας Cointreau
-Ακολουθούμε τη διαδικασία του γρανιτοσορμπέ. Φραουλοτρώμε.
..και μια και το blog υστερεί σε συνταγές με φράουλα, ευγενικά προσφέρομαι να εμπλουτίσω την πενιχρήν συλλογήν ταύτην με...

Για να έχουμε σωστές αναλογίες, είναι προτιμότερο να έχουμε ένα δοσομετρικό σέϊκερ, τώρα, για όσους δεν έχουν (όπως εγώ) οι αναλογίες δίνονται και σε κουταλιές.
-2 cl λικέρ φράουλα (1 κ.σ και 1 κ.γ)
-5 cl άσπρο ρούμι (3 κ.σ και 1 κ.γ)
-2 cl χυμός πορτοκάλι (1 κ.σ και 1 κ.γ)
-1 cl χυμός λεμόνι (2 κ.γ)
-¼ της κούπας φράουλες
-1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
-2 κ.σ. θρυμματισμένος πάγος
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ μαζί με τον πάγο. Σερβίρουμε σε ψηλό "κουπάτο" ποτήρι. Φραουλοπίνουμε.
-->