10 Απριλίου 2007

primavera

σα να μου φαίνεται ότι...







ήρθε η άνοιξη...

allora, ascoltiamo primavera


οι φωτό είναι του hhj, από το flickr.com.


-->

23 σχόλια:

  1. Ήρθε μαγισσούλα μου αλλά αν δεν μπορείς να τη χαρείς τι να την κάνεις?Αντί να είμαστε έξω στη φύση να παίζουμε με τα ζουζουνάκια, καθόμαστε σε ένα γραφειάκι και ακούμε τον πόνο του καθένα.Είδα εχθές το Άρωμα.Μου άρεσε πάρα πολύ σαν ταινία.Είχα πολύ καιρό να δω ταινία που να μου κινήσει το ενδιαφέρον και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ αυτό το συναίσθημα.Μου μπήκε λοιπόν η ιδέα να ασχοληθώ με την κατασκευή αρωμάτων ή έστω να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου στον τομέα αυτό.Και εδώ χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθειά σου.Ξέρεις κανένα site που να μπορεί να με βοηθήσει στην αναζήτησή μου?ΑΑΑΑΑΑ!!!!!έφτιαξα εχθές και το Lip balm με τη σοκολάτα.Τέλειο!!!!!!Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γοητευτκή Ελευθερία, δεν έχετε και άδικο για τον εγκλεισμό στο γραφείο, υπάρχουν όμως και τα ξεγελάσματα! προχθές φύτεψα μοσχομπίζελα και μύρισα και τα πρώτα τριαντάφυλλα..όσο για τον καθένα, αυτόν τον έδιωξα από καιρό..
    Χαίρομαι που πέτυχε το lip balm!
    Tώρα, όσον αφορά τα αρώματα: it's a hard work to do..θέλει αρκετή εμπειρία που βασίζεται σε αρκετές αποτυχίες! ιστοσελίδα δε γνωρίζω, στα ελληνικά υπάρχει το βιβλίο της Booth σε κακιστότατη μετάφραση, αγόρασα και το πρωτότυπο από το amazon. Φυσικά τα περισσότερα αρώματα που προτείνονται βασίζονται σε συνθετικά fragances.
    Nα ξέρεις ότι το άρωμα μόνο με αιθέρια είναι πολύ ακριβό χόμπυ! Σχεδόν όλα τα γυναικεία αρώματα έχουν βάση το τριαντάφυλλο και το γιασεμί..το δε τελικό αποτέλεσμα είναι πάντρεμα 10-15 αρωμάτων..
    Ας είναι, σας έχω κακομάθει κόρη γοητευτική, θα γράψω 1-2 σχετικά ποστς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστώ πολύ ωραιοτάτη μου κυρία.Λες να το αφήσω δηλαδή,ε?!Ας είναι.Λέω να ξεκινήσω την παρασκευή λαδιών.Είχα επιχειρήσει και στο παρελθόν το μόνο μου πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρω αν αυτά που φτιάχνω είναι σωστά.Τώρα που είπες για τα μοσχομπίζελα, φύτεψα τον Μάρτιο ηλιόσπορους και έχουν πετάξει φύτρες.Είναι πολύ όμορφα.Όταν τα κοιτάζω κάθομαι και σκέφτομαι ότι είναι σαν ένα μίκρο θαύμα.Είναι αξιοθαύμαστο το ότι από ένα τόσο δα σποράκι γεννιέται ένα πανέμορφο λουλούδι.Sorry για την πολυλογία αλλά μάλλον φταίει η άνοιξη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μαγισα εγω θα ειμαι λακωνικη, χρονια σου πολλα και καλες συνταγες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρονια Πολλα μαγισσουλα αγαπημενη.Η Ανοιξη εφτασε,ειναι αληθεια και το βλεπω συνεχως μια και τελευταια βρισκομαι μονιμα σ'ενα βαγονι τρενου,θαυμαζοντας τη φυση απο το παραθυρο.Σου εγραψα και ποστ στη Φυσικη Ιστορια,περιμενω σχολια ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mαγγισούλα, χρόνια Πολλά και ανοιξιάτικα.
    Και οι 4 είναι υπέροχες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μεταααααααααααά; Καλοκαιράκιιιιιιιιιιι! Ζήτωωωωωωωωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. γοητευτική Ελευθερία, για το χατήρι σας εχθές το εριξα στη μελέτη..

    γλυκειά akamatra φυσικά και είστε λακωνική στα σχόλια αφου μου γκρινιάζετε στα mails!

    εύα πολυαγαπημένη, έρχεστε στο γραφείο να μπαινοβγαίνω εγώ στα τρένα;) τρέχω πάραυτα στη φυσική ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λία κόρη πεντανόστιμη ευχαριστώ:)

    deliciosa delicieuse, έρχεται κι αυτό, έρχεται..αλί από μας τους γραφιάδες που περιμένουμε να πάρουμε σε 20 μέρες ότι μας χρωστά ο χρόνος ολόκληρος:(
    ας γκρινιάξω λίγο και εγώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!!! Ηρθε η ανοιξη επιτέλους!!! Εχει ανθίσει ο κήπος μου και μυρίζει υπεροχα. Εχω λεμονιες, τριανταφυλλιες και γαρυφαλιές που εχουν πολύ εντονο αρωμα. Φτιαχνω και ενα άρωμα με τα ανθη απο τις λεμονιές, να το 'χω όλο το χρόνο...
    φιλάκια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χρόνια πολλά κόρη φυσική, σε σας και στον ανθισμένο κήπο σας!
    η αληθεια είναι ότι από τα άνθη της λεμονιάς παίρνω μόνο όσα πέφτουν για μυριστικά σκεύασματα, τα υπόλοιπα τα αφήνω να καρπίσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γεια σου!
    Αυτήν την εβδομάδα σε ανακάλυψα και είμαι κατενθουσιασμένη.Εχω πέσει με τα μούτρα και φτιάχνω τις συνταγές σου.Αντιμετωπίζω ομως και προβλήματα...τι μπορώ να χρησιμοποιήσω στη θέση της λεκιθίνης και με τι αναλογία; μπορώ να χρησιμοποιώ το βάμμα πρόπολης ως συντηρητικό στη θέση του grapefruit seeds oil ή γενικά κάπου αλλού;να βάλω πλυντήριο ή θα βρέξει;στα λάδια καλά τα πάω στις κρέμες ομως...πικρή ιστορία. Είναι τόσο υγρές που εντέλει και αύτές με λάδια μοιάζουν(κλαψ!)
    Τελοσπάντων εγώ και οι φίλες μου σε ευχαριστούμε θερμά για τις υπέροχες συνταγές σου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. γειά σου και σένα!
    χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές και μερσί για τα καλά σου λόγια.
    Γιατί θα πρέπει να αντικαταστήσεις τη λεκιθίνη? βοηθ'αει την ομογενοποίηση και κάνει και καλό στην επιδερμίδα. Μια εναλλακτική είναι η λανολίνη αλλά είναι πολύ πιο λιπαρή, εγώ δεν τη χρησιμοποιώ.
    Με τις κρέμες σιγά-σιγά..άρχισε με την cold cream που έχει σίγουρη επιτυχία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ουπς, ξέχασα το grapefruit seed extract, αυτό είναι εκχύλισμα σπορων γκρέιπφρουτ διαλυμμένο σε γλυκερίνη, άρα ενσωματώνεται πιο εύκολα στις κρέμες από ένα αλκοολικό εκχύλισμα. Το βάμμα πρόπολης είναι εξαιρετικό, μόνο που θα πρέπει να προσέξεις, καλύτερα να βάλεις λίγο στην υδατική βάση και να τη θερμανεις μ'εχρι να εξατμιστεί το αλκοολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. δεν σου φαίνεται, ήρθε με βήμα ταχύ!
    Τί ομορφο μπλογκάκι είναι αυτό.. Γεμάτο πανέμορφες ιδέες..
    Τρέχω να αρχίσω να διαβάζω..
    Μια απορία- θέλω τη γνώμη σου: από αιθέραια έλαια για το σπίτι τί θα πρότεινες; Είχα πάρει ένα που μου άρεσε πολύ το christmas night το έλεγαν αλλά μου έσπασε το μπουκάλι και χάθηκε όλο το άρωμα.. το γνωρίζεις; καμια ιδέα πως μπορώ να φτιάξω κάτι δικό μου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. leila, bien venue! σα να μου φαίνεται ακόμη ότι έχεις αδυναμία στο Ναγκίμπ Μαχφούζ..κι εγώ του έχω.
    Τα αιθέρια που χρησιμοποιούμε για το σπίτι διαφέρουν ανάλογα με την εποχή, τώρα θα ταίριαζε ένα μίγμα εσπεριδοειδών που δίνει αίσθηση φρεσκάδας και φτι'αχνει τη διάθεση. Απο 10 σταγονες λεμόνι,πορτοκάλι, γκρειπφρουτ και περγαμόντο. Αν έβαζες και λίγες σταγόνες δενδρολίβανο ή βασιλικό ακόμη καλύτερα. Πρόσεχε όμως μη κάνουν πάρτυ οι μέλισσες :)

    α, γοητευτική Ελευθερία,
    πολύ ζήλεψα και αγόρασα σπόρους ηλιοτρόπιου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η cold cream πέτυχε! και μάλιστα μου άρεσε πάρα πολυ!!!σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. προς την οικόδέσποινα του blog με τις μαγικές συμβουλές!!

    βλέπω οτι την ομιλείς την ιταλική .. και έχεις και αδυναμία στον Μαχφούζ.. Σε προηγούμενο πόστ μου είχα κάνει και ένα αφιέρωμα σε αυτόν .. αν θέλεις σε παραπέμπω στο προηγούμενό μου μπλογκ που έκανα ένα μίνι αφιερωματάκι.. qui μιας και δεν έχω κάνει λινκ για κάθε ποστ ξεχωριστά θα το βρεις με το όνομά του..

    Perfetta! Grazie tanto για τις consigli!

    όσο για τις μέλισσες, πιστεύω κάποια στιγμή να έχεις λίγο χρόνο να μου πεις και πως θα τις αποτρέψω να με επισκευτούν.. ως τώρα τα καλοκαίρια, καίω του κόσμου τα κεριά για να τις αποφύγω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. anonymous dear, πολύ χαίρομαι :) αν θες δώσε ένα nick να σε αναγνωρίζω..

    leila carissima, prego :)
    την ιταλική την ομιλούσα, άλλη μια αγάπη στο ντουλάπι..
    Το διάβασα το ποστ για το Μαχφουζ, ενδιαφέρον. Πέρα από τις αγωνίες και τις ανισότητες (ο ίδιος πιστε'υω πως είναι πολύ πιο μπροστά από την κοινωνία και την εποχή του), τα μυθιστορήματά του αναδύουν άρωμα κανέλας και μπαχαριού και τα χρώματα του Καν' αλ Καλίλι.

    Όσο για τις μέλισσες, σου έδωσα μάλλον συνταγή για να τις μαζέψεις, για την αποτροπή -αν γίνεται- θα ρωτήσουμε τον ευγενικο beehappy, αριστερά, δεύτερη πόρτα κάτω απ'τη μέλισσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Γεια σου κ πάλι!
    Ελπίζω να μην σε ζαλίζω με τις ερωτήσεις μου,αλλά αρχή είναι ακόμη...μαθαίνω!Λοιπόν βούτυρο karite δεν έχω βρεί κ έτσι βάζω βούτυρο κακάο...μεγάλο λάθος;
    Επίσης το τζελ αλόης χρειάζεται θέρμανση ή μπορώ να το χρησιμοποιώ απευθείας στην ανάμιξη;Κατα τα άλλα σε ακολουθώ πιστά. Έφτιαξα μάλιστα και τη νυχτός με μέλι και των ματιών με νυχτολούλουδο.Πολύ μου αρέσουν!
    Πολλά πολλά φιλιά
    tramontana (μια και αγαπάς τα ιταλικά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. dear ex anonymous, βλέπω επιδίδεστε με πάθος στην παρασκευή κρεμών, γι'αυτό θα σας βαφτίσω appassionata!

    όχι δεν είναι μεγάλο λάθος, απλά το καριτέ είναι πιο anti-aging και όχι μόνο ενυδατικό. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα περιόρισε το κακάο σε λιγότερη ποσότητα. Το τζελ θα το θερμαίνεις μαζί με την υδατική βάση. Αν θες διεύθυνση στο net για καριτέ στείλε mail. Και ότι θες, εδώ είμαστε:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαγισσούλα αυτή την εποχή όλες οι νεράιδες ξετρελαινόμαστε με την ομορφιά και δεν μπορούμε να μαζευτούμε!Είναι η απόλυτη χαρά και η αναγέννηση από τους σπόρους από ό,τι αφήσαμε στην γή!Και φυσικά δεν είμαστε όλες ελεύθερες να την απολαύσουμε.Κλεισμένες είτε σε γραφεία,δωμάτια,υπηρεσίες, καταθλίψεις θα βρίσκουμε πάντα χρόνο για την πολυπόθητη ευωδία της ανθισμένης νερατζιάς και την χρωματική πανδαισία της φύσης που ξυπνά από τη χειμερία νάρκη της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλό μου ξωτικό, χαίρομαι πραγματικά που σε ακούω αισιόδοξη..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

την αρωματοάπόψή σας πλιζ :)