14 Ιουνίου 2006

Βαθύς καθαρισμός για το σώμα με λεβάντα


ή επί το ελληνικότερον, body scrub λεβάντας...

- 1 ½ κούπα λευκή ζάχαρη
- ½ κούπα λεπτό θαλασσινό αλάτι
- ½ με ¾ της κούπας αμυγδαλέλαιο
- 1 κουταλιά βούτυρο κακάο
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές αποξηραμένα άνθη λεβάντας
- 4 κάψουλες βιταμίνη E
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας



· Περνάμε από το μπλέντερ τα αποξηραμένα άνθη λεβάντας μέχρι να πάρουμε μια πούδρα όχι πολύ λεπτή.
· Ζεσταίνουμε το μέλι πολύ ελαφρά σε μπαίν-μαρί για να γίνει λεπτόρρευστο.
· Σε ένα σκεύος πυρέξ βάζουμε το βούτυρο κακάο, το τοποθετούμε σε μπαίν-μαρί μέχρι να λειώσει. Προσθέτουμε το αμυγδαλέλαιο, τις κάψουλες βιταμίνης Ε και ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά. Αποσύρουμε το μείγμα και περιμένουμε να γίνει χλιαρό.
· Σ’ ένα γυάλινο μπολ αναμιγνύουμε το αλάτι και τη ζάχαρη και την πούδρα από άνθη λεβάντας. Προσθέτουμε το μέλι, το χλιαρό μείγμα των λαδιών και το αιθέριο έλαιο. Ανακατεύομε πολύ καλά για να ενοποιηθούν τα υλικά. Αν χρησιμοποιήσουμε μίξερ χειρός θα έχουμε πιο λείο μείγμα.
· Βάζουμε το scrub σε διαφανές γυάλινο βάζο με ετικέτα. Δεν το κλείνουμε με καπάκι αν δεν κρυώσει εντελώς το μείγμα. Όταν το βούτυρο κακάο κρυώσει θα στερεοποιηθεί και θα δώσει στο scrub ομοιογενή και βελούδινη υφή.

Χρησιμοποιούμε το scrub κάνοντας μασάζ στο σώμα με κυκλικές κινήσεις και αποφεύγοντας τα σημεία που τυχόν υπάρχουν εκδορές, δεν θα είναι ευχάριστο να συναντηθούν με το αλάτι!
Το αλάτι αποτοξινώνει το οργανισμό και χαλαρώνει τους μύες. Οι κόκκοι της ζάχαρης αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα και με το κυκλικό μασάζ τονώνεται η κυκλοφορία του αίματος. Τα φυτικά έλαια καθώς απορροφώνται από την επιδερμίδα την ενυδατώνουν και την τρέφουν, το μέλι τη μαλακώνει και προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση. Τα άνθη της λεβάντας και το αιθέριο έλαιο συντελούν στο βαθύ καθαρισμό και ανακουφίζουν από το στρες.

Τι πρέπει να προσέξουμε; Να μη γλιστρήσουμε στη μπανιέρα....
Απολαύστε το!

Άλλες συνταγές με λεβάντα

τονωτική λοσιόν λεβάντας


σαπούνι λεβάντας

άλατα λεβάντας

λάδι λεβάντας για μασάζ

αποσμητικό λεβάντας σε roll-on


2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ... την έχω φτιάξει εδώ και καιρό τη συνταγή αν και όχι με μεγάλη επιτυχία στην υφή! :( για πόσο καιρό μπορεί να χρησιμοποιηθεί; υπάρχει κάποια αλλοίωση μετά κάποιου καιρού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα, καλώς ήρθατε :)

    Αυτή η συνταγή δεν έχει αλλιώσιμα υλικά, σε δροσερή θερμοκρασία μπορεί να διατηρηθεί για πολύ καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

την αρωματοάπόψή σας πλιζ :)