7 Ιουνίου 2006

λοσιόν καθαρισμού προσώπου με άνθη λεβάντας



Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο πολύτιμα βότανα, oι θεραπευτικές ιδιότητες της λεβάντας είναι αναρίθμητες. Καταπολεμά το άγχος και την μελαγχολία, τονώνει και ξεκουράζει. Το αιθέριο έλαιό της έχει αντισηπτικές και επουλωτικές ιδιότητες, ανακουφίζει, εξισορροπεί και δροσίζει το δέρμα, είναι εξαιρετικό και για τσιμπήματα σφήκας ή μέλισσας, είναι αναλγητικό είναι και αντισηπτικό, κατάλληλο για θεραπεία των μικρών εγκαυμάτων και της ακμής. Το άρωμά της είναι ένα από τα ευγενέστερα αρώματα της φύσης. Έχει μια αίσθηση καθαρότητας, φρεσκάδας και ξεκούρασης. 




Για να φτιάξουμε το έγχυμα, σε μια κούπα 250 ml βάζουμε μια κουταλιά της σούπας αποξηραμένα άνθη λεβάντας. Γεμίζουμε με βραστό αποστειρωμένο νερό και το αφήνουμε 6-8 ώρες. Στραγγίζουμε σχολαστικά και είναι έτοιμο για χρήση.

Για να φτιάξουμε το βάμμα χρησιμοποιούμε αποξηραμένα άνθη λεβάντας σε βότκα σε αναλογία 1:5.
Βάζουμε τη λεβάντα σε αποστειρωμένο βάζο με καπάκι και την καλύπτουμε με τη βότκα. Αποθηκεύουμε το μίγμα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, για 2-4 εβδομάδες, φροντίζοντας να το ανακινούμε τακτικά. Κατόπιν σουρώνουμε το υγρό με λεπτή μουσελίνα και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο μπουκάλι από σκούρο γυαλί.

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε σκούρο γυάλινο μπουκάλι. Ανακινούμε και το αφήνουμε για μια μέρα να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Η λοσιόν αυτή είναι δροσιστική, ηρεμεί και τονώνει. Ενδείκνυται για μικτές και λιπαρές επιδερμίδες. Για σωστή συντήρηση και υγιεινή, είναι προτιμότερο να προσθέσουμε στο μίγμα και 15 σταγόνες από φυσικό συντηρητικό. Αν δεν βάλουμε συντηρητικό, φυλάμε τη λοσιόν στο ψυγείο και φροντίζουμε να την καταναλώσουμε άμεσα.

Άλλες συνταγές με λεβάντα

body scrub λεβάντας

σαπούνι λεβάντας

άλατα λεβάντας

λάδι λεβάντας για μασάζ

αποσμητικό λεβάντας σε roll-on

click! for ENG version

1 σχόλιο:

την αρωματοάπόψή σας πλιζ :)