20 Αυγούστου 2006

Chocolate cake, totally black

κάτι να κολαστούμε;

Ορίστε: chocolate cake, totally black













τα υλικά σε δοσομετρικές κούπες

για το κέικ
- 3 ½ κούπες αλέυρι για κέικ
- ½ κούπα κακάο
- 1 ¾ της κούπας ζάχαρη
- 1 κούπα ΒΙΟ ηλιέλαιο
- 4 αυγά
- ½ κούπα γάλα
- ¼ της κούπας amaretto
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 3-4 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο ή βανίλα
- 1 μαύρη κουβερτούρα λεπτοτριμμένη ή 1 σακουλάκι τρούφα από μαύρη σοκολάτα

για τη ‘γέμιση’
- 1 σοκολάτα bitter (80gr) σε μικρά κομματάκια
- ¼ της κούπας χοντροαλεμένα φουντούκια

για τη σοκολατένια επικάλυψη
- 125 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας amaretto
- λίγη κρέμα γάλακτος
- τρούφα σοκολάτας

το φτιάχνουμε
  • Για μια ακόμη φορά ακολουθούμε τις οδηγίες της τηλεμαγείρισσας: Διαλύουμε τη σόδα στο λικέρ και χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα για 4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη σοκολάτα και την αναμιγνύουμε απαλά στο μίγμα του κέικ.
  • Βάζουμε το μισό μίγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα. Τοποθετούμε πάνω από το μίγμα τα υλικά της ‘γέμισης’ αφού πρώτα τα αναμίξουμε. Ρίχνουμε στη φόρμα το υπόλοιπο μίγμα.
  • Ψήνουμε το κέικ (ανάλογα το φούρνο) στους 160- 170 βαθμούς για 1 ώρα.
  • Ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
  • Σε μπαιν μαρι λειώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λειώσει προσθέτουμε το λικέρ και κρέμα γάλακτος τόση, ώστε να πάρουμε μια απαλή σως.
  • Περιχύνουμε το κέικ με το σοκολατένια σως. Όσο είναι ακόμα είναι χλιαρή ρίχνουμε την τρούφα.
  • Κολαζόμεθα τρώγοντάς το.