Στην αρωματική μαγειρική, ενα θέμα που προκαλεί πονοκέφαλο είναι σίγουρα η συντήρηση των σκευασμάτων. Τι νόημα έχει μια λοσιόν με βελούδινη υφή και συναρπαστικό άρωμα αν δεν είναι ασφαλής στην εφαρμογή της; Έπειτα από μια συζήτηση με την ευγενική e-Δέσποινα, είπα να γράψω ένα σχετικό ποστ. Αν είχαμε στην παρέα φαρμακοποιούς ή χημικούς θα ήταν καλύτερα..
Το τι είναι “φυσικό” κι αν αυτό το “φυσικό” είναι ασφαλές, είναι ένα θέμα συζήτησης. Από την άλλη είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν χημικές-συνθετικές ουσίες που να είναι αποτελεσματικές και αβλαβείς. Επειδή εύκολα τα θέμα μπορεί να ξεφύγει, θα το κάνουμε εντελώς συγκεκριμένο: Ασφαλή σκευάσματα από ερασιτέχνες μάγειρες! Allons-y.