photo par Kiki
(τα υλικά σε δοσομετρικές κούπες)

- 1 πακέτο αλέυρι για κέικ
- 1 ½ κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα ηλιέλαιο (καλύτερα οργανικό)
- 4 αυγά
- ½ κούπα γάλα
- ¼ της κούπας cointreau
- ξύσμα από δύο μεγάλα πορτοκάλια
- 2 σοκολάτες bitter σε μικρά κομματάκια
ή
- 1 σοκολάτα bitter σε μικρά κομματάκια και 1 σακουλάκι τρούφα από μαύρη σοκολάτα

- 125 γραμμάρια μαύρη κουβερτούρα
- 2 κουταλιές της σούπας cointreau
- λίγη κρέμα γάλακτος

- Περνάμε από το μπλέντερ το ξύσμα του πορτοκαλιού με 2-3 κουταλιές από τη ζάχαρη. Έτσι το αιθέριο έλαιο που βρίσκεται στη φλούδα θα αρωματίσει καλύτερα το κέικ.
- Για την εκτέλεση ακολουθώ τις οδηγίες της τηλεμαγείρισσας που (αν και δεν την πολυσυμπαθώ) τις βρίσκω σωστές: Χτυπάμε στο μίξερ την αρωματισμένη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη σοκολάτα για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και την αναμιγνύουμε απαλά και με χάρη στο μίγμα του κέικ.
- Βάζουμε το μίγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε (ανάλογα το φούρνο) στους 160- 170 βαθμούς για 1 ώρα.
- Ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
- Σε μπαιν μαρι λειώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λειώσει προσθέτουμε το cointreau και κρέμα γάλακτος τόση, ώστε να πάρουμε μια βελούδινη σως.
- Περιχύνουμε –ξανά μανά- απαλά & με χάρη το κέικ με το σοκολατένιο πέπλο.

κι άλλες choco~συνταγές