sorbet mango
τα υλικά
-3 μεγάλα ώριμα μάνγκος
-½ κούπα ξανθή ζάχαρη
-½ κούπα νερό
-το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια ή λάιμ
-το χυμό από 2 μικρά πορτοκάλια
-πήγα να βάλω και 1 κουταλάκι αγαρ-αγαρ αλλά δεν έβαλα!
το φτιάχνουμε
-Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη σάρκα των μάνγκος.
-Κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο με το εσωτερικό της φλούδας, έτσι για να τρώμε σορμπέ και να λάμπουμε. Το εννοώ. Όσοι έχουμε αλλεργία στα μάνγκος, απλά την έχουμε πατήσει.
-Με το νερό και τη ζάχαρη φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι, το βράζουμε για 3 λεπτά. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
-Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε καλά τον πολτό, το σιρόπι και τους χυμούς. Το βάζουμε στην κατάψυξη.
-Μόλις παγώσει ελαφρά το χτυπάμε με μίξερ. Όσο πιο πολλές φορές το χτυπήσουμε τόσο πιο αφράτο θα γίνει.
-Μανγκοτρώμε.
εναλλακτικά ..
..αντικαθιστούμε το σιρόπι με ½ κούπα μέλι που θα την αναμίξουμε πρώτα με τους χυμούς. Με το μάνγκο δεν το έκανα, προτίμησα τον εξωτισμό της ξανθής ζάχαρης.
Et enfin, αφού βίωσα ένα ξεκούραστο & πλήρες υπέροχων συμβάντων καλοκαίρι στην Αττική, καιρός να πάω αλλού . Θα το ρίξω στην περισυλλογή και την αυτοσυγκέντρωση, πρέπει να επινοήσω ένα σωρό anti-age σκευάσματα. Μέχρι τις εκλογές και μέχρι να τους α-ψηφίσουμε, με τόσα που θ’ ακούσουμε θα πάθουμε ρυτίδες..
παρόλα αυτά sometimes I dream..