27 Μαρτίου 2008

λοσιόν καθαρισμού & ενυδάτωσης προσώπου


Πενία και τεμπελιά τέχνας κατεργάζονται. Ως γνωστόν, η cold cream, το best-sellerάκι του blog, είναι η πιο εύκολη στην παρασκευή της κρέμα και η πλέον κατάλληλη για ντεμακιγιάζ. Μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε τύπο επιδερμίδας και ορισμένες κυρίες τη χρησιμοποιούν και ως ενυδατική. Θα μπορούσε να υπάρξει κάτι ακόμα πιο εύκολο; Ναι, φυσικά, ιδίως αν βαριέσαι και δεν έχεις πολύ χρόνο.. Χαζεύοντας στο νετ κάποια εμπορικά καλλυντικά, είδα ότι κυκλοφορούν κάποιες διφασικές (!) λοσιόν οι οποίες προτείνονται κυρίως για το ντεμακιγιάζ των ματιών. Δύο πράγματα σκέφτηκα:
α. Αν είναι κατάλληλες για τα μάτια που υφίστανται μακιγιάζ βαρύ κι ασήκωτο (μάσκαρα, μολύβι, eye liner και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις), τότε θα είναι ακόμη καταλληλότερες για όλο το πρόσωπο.
β. Αυτό το “διφασική λοσιόν” πολύ με ιντριγκάρει, κάνει ένα απλό σκεύασμα να φαίνεται βαθιά επιστημονικό και λεω να υιοθετήσω στο εξής τη χαζοχαρούμενη αυτή ορολογία, π.χ. “τριφασικό” γαλάκτωμα αν υπάρχει κερί ή και “τετραφασική” κρέμα αν προσθέσω και ενεργά συστατικά.Moυ τελείωσε λοιπόν η cold, βαριόμουν τα μάλλα, και είπα να φλερτάρω με τη διφασική που φτιάχνεται σε 2 λεπτά.

“διφασική” λοσιόν για ντεμακιγιάζ

(Oι αναλογίες σε ογκομετρικά κουτάλια, 1κ.σ.=15ml)

~1 κ.σ. χυμός αλόης (πόσιμος)
~2 κ.σ. ανθόνερο (hydrosol) λεβάντας
~1 κ.σ. καστορέλαιο>
~1 κ.σ. λάδι jojoba>
~1 κ.σ. λάδι χαμομηλιού (εκχύλισμα χαμομηλιού σε σταφιδέλαιο)
~6 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
~6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα
~5 σταγόνες αιθέριο έλαιο palmarosa
~2 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι


  • Σε ένα γυάλινο μπουκάλι βάζουμε τα φυτικά και τα αιθέρια έλαια. Ανακινούμε καλά.
  • Προσθέτουμε την αλόη και το ανθόνερο και ανακινούμε ξανά. Αυτό ήταν.
  • Στη λοσιόν αυτή, η γαλακτοματοποίηση γίνεται αυτόματα: Ανακινείστε καλά πριν τη χρήση. Βάζουμε λίγη ποσότητα σε ένα cotton pad και καθαρίζουμε το πρόσωπο. Αν χρειαστεί, επαναλαμβάνουμε. Δε μένει ίχνος! Εναλλακτικά, ανακινούμε και ψεκάζουμε τη λοσιόν στο πρόσωπο και μετά καθαρίζουμε με λίγο βαμβάκι.
  • Χθες, χρησιμοποίησα τη διφασική για πρώτη φορά. Καθάρισε τέλεια. Για να δω τα αποτελέσματα, δεν έβαλα ούτε τονωτική ούτε κρέμα. Δεν άφησε ίχνος λιπαρότητας, υπήρχε μια απαλότης :) μέχρι το πρωί. Αν και στα εμπορικά σκευάσματα οι διφασικές που προορίζονται για το ντεμακιγιάζ των ματιών δεν περιέχουν αιθέρια ή άρωμα, εγώ τη χρησιμοποίησα και για τα μάτια και πρόβλημα δεν είχα. 
  • Στη συγκεκριμένη λοσιόν έβαλα αλόη για επιπλέον ενυδάτωση και hydrosol λεβάντας για τις στυπτικές και αντισηπτικές ιδιότητές του. Έβαλα λάδι χαμομηλιού για τις απαλυντικές του ιδιότητες, καστορέλαιο γιατί είναι μαλακτικό και υγροσκοπικό και jojoba γιατί απορροφάται εύκολα και η σύστασή του είναι παρόμοια με αυτή των φυσικών ελαίων της επιδερμίδας. Το αιθέριο πορτοκάλι δίνει λάμψη, η λεβάντα είναι αντισηπτική και περιορίζει τη λιπαρότητα, η palmarosa συσφίγγει τους πόρους και το χαμομήλι είναι αντιφλογιστικό. 
  • Τη λοσιόν μπορούμε να την προσαρμόσουμε σε κάθε τύπο επιδερμίδας ή στα υλικά που έχουμε εύκαιρα. Μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνο με ηλιέλαιο (ΒΙΟ) ή ελαιόλαδο και αποσταγμένο νερό! Ακόμη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ροδόνερο ή όποιο έγχυμα βοτάνων θέλουμε.

la voila..

>


“διφασική” λοσιόν για ενυδάτωση

Η Dina Falconi -πάλι αυτή!- στο βιβλίο της “Earthly bodies and heavenly hair”, αναφέρει ένα παρόμοιο σκεύασμα όχι σαν ..διφασική, αλλά σαν splash oil.
Χωρίς να δίνει συγκεκριμένες ποσότητες προτείνει να βρέξουμε το πρόσωπο με ροδόνερο και μετά να κάνουμε μασάζ με λίγες σταγόνες jojoba. Aς το οργανώσουμε καλύτερα σε μια φόρμουλα που θα περιέχει έλαια μόνο κατά 10%.

~2 κ.γ. λάδι jojoba
~5 σταγόνες βιταμίνη Ε
~3 κ.σ. ροδόνερο
~3 κ.σ. χυμός αλόης
~½ κουταλάκι φυτική γλυκερίνη
~ 20 σταγόνες αιθέρια έλαια: λεβάντα, γεράνιο, tea tree.



>

H παρασκευή όπως και παραπάνω. Είναι φανερό πως η λοσιόν αυτή προορίζεται για λιπαρές ή νεανικές επιδερμίδες. Ανακινούμε, ..ψεκάζουμε και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο. Τώρα που το σκέφτομαι, είναι μια ωραία και “ελαφριά” λύση για το καλοκαίρι.

Aκούμε ;Gerry Rafferty, Βaker street.

57 σχόλια:

  1. Θαυμασια ιδεα,Μαγισσα ευρηματικη!
    Επειδη εδω δεν μπορω να βρω χυμο αλοης,θα ειναι το ιδιο τζελ αραιωμενο με απεσταγμενο νερο;
    Διαβασα στο body and mind μια αλλη εκδοχη (αληθεια,ποσες υπαρχουν;)του νερου Ουγγαριας,σαν τονωτικη κολονια.Δινει κι αλλες συνταγες αρωματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eleni,
    κόρη Ευβοιώτισσα, τελικά μου φαίνεται πως τα απλά είναι και τα καλύτερα.
    Δεν έχει χυμό στα υγειινάδικα? Ναι μπορεις να βάλεις τζελ, δεν ξέρω αν θα ψεκάζεται καλά ακόμη κι αν το αραιώσεις.
    Η ουγγαρία έχει ένα σώρό εκδοχες, μια αυνταγή για κολόνια δίνω κι εγώ, πλησιάζει μια εμπορική που δεν κυκλοφορεί πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τέλεια! quick fixes για κόρες ανυπόμονες σαν την αφεντιά μου! ερωτήξεις τώρα:) να βάλω απόσταγμα witch hazel αντί αυτού του hydrosol που δεν το 'χω? τον χυμό αλόης τον έχω στο ψυγείο, αυτό σημαίνει ότι και το σκεύασμα πρέπει να μπει ψυγείο? θενκ γιου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιες ντίαρ, στο ψυγείο, ξέχασα να το γράψω..
    Η αμαμελίδα έτι στυπτικότερη, πολύ καλή για λιπαρές επιδερμίδες.

    ΥΓ Τεμπέλα, τεμπέλα, τα υλικά τα έχετε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. τα έχω η ξεδιάντροπη, τα έχω:)
    ευχαριστώωω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραία και εύκολη ιδέα! Θα το φτιάξω με ότι λαδάκια έχω.
    Και δεν ξαναρωτώ βάφει-ξεβάφει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητή μου βλέπω η άνοιξη σας τόνωσε την δημιουργηκότητά σας!
    Χαίρομαι τα μάλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο Μοργκανα μου
    Ετσι ευκολα πραγματακια για να ειναι προσιτα σε ολους.
    Δεν λεω και τα δυσκολουτσικα με δελεαζουν παντα αλλα τουτο δω γινεται με μαγικη γρηγοραδα.

    Σ ευχαριστουμε
    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υγειιναδικα;Ο τοπος εδω ειναι μικρος,δεν υπαρχουν τετοια.Πρεπει να κατεβεις στη Χαλκιδα,ευτυχως εκει υπαρχουν αρκετα απο τα υλικα. Παντως τη λοσιον την εφτιαξα-με τζελ-,αφου ειχα ολα τα υπολοιπα.
    Μας κακομαθαινεις και θελουμε ολο και πιο πολλες συνταγες!
    Καληνυχτα,Μαγισσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτη η συνταγη ειναι κομενη στα τεμπελικα μετρα μου! θα την κάνω με ροδονερο, σ'ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλημέρα κι από μένα!!!!!!!!!!!
    Θα φτιάξω τη λοσιόν με αμαμελίδα, λογώ λιπαρότητος...
    Το μόνο ερώτημά μου είναι: το τζελ αλόης είναι πηχτό ή υγρό;; εξαιτίας αυτής της απορίας δεν το έχω αγοράσει ακόμη!!!! Επίσης αφού αγοράσω το χυμό αλόης, μετά το υπόλοιπο τι το κάνω;; πίνεται;; πού βοηθάει;; να βάλω λάδι και χαμομήλι σε μπαιν μαρί να γίνει γρήγορα;; θα βάλω αμυγδαλάλαιο, γιατί από σταφιδέλαιο δεν έχουμε!!!!! Να βάλω λάδι αμαμελίδα ή καλέντουλας που βρίσκονται;;
    Πω πω σε ζάλισα!!!!!!!!! ;-))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να σε ξεζαλισω εγω, θα σου προσφερω ενα εναλλακτικο δωρο που, δεν ξερω γιατι, αλλα σαν ηχος ταιριαζει στη διφασικη, η οποια με το εντονο χρωματακι της, μου κανει λιγο oriental!!VVVVVV

    http://www.youtube.com/watch?v=g6Sdx6LR7UA&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πανευκολη!
    και για τα ματια και αυτη που ειναι για ενυδατωση..
    αλλα δεν θα βαλω χαμομηλι.. επειδη εχω σουπερ ευαισθητα ματια και με ταλαιπωρει υπεφυκιτιδα (ετσι γραφεται;) ολο το χρονο, θα αποφυγω να βαλω..
    οσο για την ενυδατικη, εχω μεικτο δερμα και το καλοκαιρι σουπερ λιπαρο, αρα μια χαρα η ενυδατωσουλα με αυτη την λοσιον!
    μου αρεσουν οι διφασικες :lol: και μιαου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μαρίνα :))

    Isida, η έμπνευσή μου είναι παντός καιρού, εγώ πάλι όχι ;-)

    Faraona, κόρη βασιλική, simple is beautiful..
    σμακ

    deli, ό,τι θέτε :)

    eleni, Mαντούδι-Χαλκίδα, ωραία βόλτα, στη θέση σας θα έβρισκα προφάσεις για ξεπόρτισμα:)

    akamatra σε βαπτίζω μούσα της συνταγής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλημερα!
    Η λοσιον ντεμακιγιαζ ηταν καταπληκτικη!Αφηνει το δερμα πολυ μαλακο,δεν προκειται να την αποχωριστω ποτε.Στη leila,εχω να πω,οτι,επειδη και γω υποφερω απο χρονια επιπεφυκιτιδα,δε μου δημιουργησε προβλημα στα ματια.
    Καλο Σαββατοκυριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. βίκυ κόρη ζαλιστική, ο χυμός είναι υγρός! Είναι και πόσιμος, ενυδατώνει και αποτοξινώνει τον οργανισμό. Μπορείς να τον πιεις, ή να τον βάζεις σε κρέμες, λοσιόν κλπ. Να έχεις υπόψη σου την ημερομηνία λήξης. Το τζελ αν και ΒΙΟ έχει συντηριτικά. Βάλε τα λάδια που έχεις ήδη ετοιμάσει, κανένα πρόβλημα.

    μαριλένα sweet cute babe, merci beaucoup, bisous :)

    carissima και μόνο jojoba να βάλεις είσαι οκ. Αφού έχεις λιπαρή επιδερμίδα συνδυασμός αμαμελίδας και λεβάντας είναι ότι πρέπει. Carissima+διφασική=φίλες;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ουπς, σας συνέλαβα Ελένη!
    Τη δοκιμάσατε βλέπω, μα δεν είναι καλή? Λέτε να αρχίσουμε να βγάζουμε το κερί από τα σκευάσματα;-)

    Kαλό ΣΚ και σε σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. bonsoir!!
    καταπληκτική μουσική επιλογή! και σε απάντηση της απάντησης, ΝΑΙ να ρθείτε στην παραμεθόριο που απ'οτι φαίνεται σε λίγες μέρες η ομορφιά της θα είναι απερίγραπτη ...¨:) καλή εβδομάδα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πολύ καλή αυτή η λοσιόν. Θυμάμαι την είχα φτιάξει παλιότερα αλλά χωρίς τον χυμό αλόης. Θα το δοκιμάσουμε κι αυτό. Η αλήθεια είναι ότι την έχω καταβρεί με το ροδόνερο και δεν χρησιμοποιώ τίποτα άλλο. Φτιάχνουμε το σπίτι και που χρόνος για αλχημείες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλημέρα , καλημέρα !!! Απλά πέρασα να πω "γεια" μετά από τόσο καιρό, που έχω να σας webσυναντήσω. Aπό ότι βλέπω όλα καλά και δημιουργικά...Cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημερα,Μαγισσα!
    Εφτιαξα και την ενυδατικη λοσιον,ενα εχω να πω-καταπληκτικη!Δεν προσθεσα tea tree,αλλα εκτος απο λεβαντα,γερανι,εριξα παλμαροζα και λιβανι.Αληθεια,ποτε να τη φοραμε;Και μονη της αφηνει το δερμα απαλο,μια χαρα ενυδατωμενο.Με τοσα που εχω,δεν ξερω τι να βαλω!
    Υ.Γ.Εχω ηδη τις παλιες μερας και νυχτας,περιμενω να τελειωσουν για ν΄αρχισω νεα...μαγειρεματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μαγισσουλα..
    Σου χω στειλει ενα μαιλ στο yahoo πριν καιρο..:-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλώς τη μινωίτισσα :)
    ετοιμάζω βαλίτσες!

    γοητευτική καλά φτιαξίματα, ποιός τη χάρη σας!

    να και η myrenia η soapaholic :) σε χάσαμε..

    eleni είστε κόρη ασυγκράτητη! ΄Τη δοκιμάσατε και σαν ενυδατική? Έλεγα πως θα ήταν ελαφριά λύση για το καλοκαίρι, αλλά εσείς μας προλάβατε όλες!
    Άντικαθιστά την κρεμα ημέρας αλλά, δεν έχει δείκτη προστασίας:(

    ΥΓ, να σας πω, προσωπικά όταν έχω πολλά, δε βάζω τίποτα :))

    αερικό σας απάντησα ήδη, και θα σας ξανα-απαντήσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σημερα το πρωι την πρωτοδοκιμασα και εφτιαξα και μια δοση για τη φιλη.Ειμαι οντως ασυγκρατητη και θελω να εχω εναλλαγες,τη μια μερα αυτη την κρεμα,την επομενη αλλη.
    Θα ειναι,πραγματικα,καλη σαν βαση κατω απο την αντηλιακη-του εμποριου-γιατι χρησιμοποιω υψηλο δεικτη(50).
    Αληθεια,μπορουμε να φτιαξουμε τετοια αντηλιακη;
    Ζηταω πολλα ε..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Όχι ελένη, δε ζητάς πολλά, ζητάς διοξείδιο του τιτανίου!
    Το πρόβλημα δεν είναι τόσο το να το βρεις , είναι να το επεξεργαστείς καλά για να ενσωματωθεί στα έλαια. Στα εμπορικά χρησιμοποιούν ειδικό μηχάνημα γι'αυτό.
    Εχω κάνει χειροποίητη δοκιμη για αντηλιακό σώματος. Δεν ήταν κακό..
    Το ζήτημα είναι και η συντηρηση κάτω από τον ήλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ρε που θα αρχίσω να βάζω και τα αιθέρια έλαια στο καλάθι της νοικοκυράς....

    υγ που να το πίστευε κανείς...

    λοιπόν

    στειλε μου το email σου γιατί εμπνεύστηκα

    xristinakanataki@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλά, ξέρετε όλες τι είναι hydrosol;;; (κλαψ, λυγμ... πόσα έχω να μάθω ακόμα;;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ααα ευκολο φαινεται, θα το φτιαξω με την πρωτη ευκαιρια! Και τι ωραια η φωτογραφια παραπεμπει σε ρομαντικες εποχες:).. Θα ηθελα να ρωτησω και κατι, μηπως θα μπορουσατε να βαλετε καποια συνταγη για λαδακι μαλλιων; Εχω σγουρα μαλλια αφρικανικου τυπου-- > πολυ ξηρα , φριζαρισμενα και αφυδατωμενα..Ευχαριστω προκαταβολικα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ανώνυμη φίλη,
    τα hydrosols (ας τα πούμε ανθόνερα) είναι αρωματικά "νερα" παράγωγα της απόσταξης των αιθέριων ελαίων. Φέρουν λοιπόν τις ιδιότητες τους και ΄φυσικά αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του σκευάσματος. Το πιο γνωστό είναι το ροδόνερο. (Φυσικά δεν αναφέρομαι στο συνθετικό ροδόνερο των supermarkets).

    ρομαντική alicia,
    Αν εννοείτε λάδι-μάσκα πριν το λούσιμο υπάρχει ήδη συνταγή με δαφνέλαιο και το πολυτελες karite a la rose.
    Aν μιλάμε για μετά το λούσιμο πέστε μου, γιατί κάτι έχω στα σκαριά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. θα ηθελα κατι που να το αφηνω στα μαλλια ,ολη μερα μετα το λουσιμο για να μενουν ενυδατωμενα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Η απορία μου αφορούσε στο τζελ αλόης. Είναι πηχτό ή υγρό; Η φαρμακοποιός μου είπε πηχτό, στη Γερανίου μου έδειχναν υγρό. Μπερδεύτηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Χαζεύοντας τα σαπούνια, που μου έχουν πάρει τα μυαλά αλλά δεν το τολμώ, θέλω να ρωτήσω το εξής: το μπλέντερ, όπως και τα υπόλοιπα σκεύη (κουτάλες, λεκάνες κλπ), μετά τα χρησιμοποιούμε κανονικά στην κουζίνα μας;
    επίσης μπορούμε να λουστούμε με τα σαπούνια αυτά; και τι γίνεται με τα βαμμένα μαλλιά;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ok alicia, μήνυμα ελήφθη :)

    καλό μήνα μινωίτισσα :)

    βίκυ καλό μήνα,
    Όλα τα τζελ (γέλες) είναι πηκτά. Αυτό που σου έδινε ο της Γερανίου μάλλον είναι συμπυκνωμένο εκχύλισμα. Είναι ΒΙΟ άραγε;
    Για τα σκεύη τώρα, μετά από κάθε χρήση και πλύσιμο, αστράφτουν και βροντούν, αλλά προσωπικά δεν τα χρησιμοποιώ αλλού.
    Ουτε και τα σαπούνια για λούσιμο. Εφτιαξα υγρό σαπούνι για λούσιμο αλλά ακόμα το έχω μορφή τζελ και κάθεται, βαριέμαι η μάγισσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. witch ευχαριστω πολυ και παλι!:) ανυπομονωωωωωωωω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Μαγισσουλα μου
    Καλον Απριλη ναχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Πολύ καλό φαίνεται αυτό, πάλι!!!
    (όλο σε πειρασμούς μπαίνω, και πνίγομαι στη δουλειά αυτές τις μέρες!!!)
    :)

    Καλό μήνα σήμερα -αλήθεια- όλες μου τις ευχές για τον πιο όμορφο μήνα της άνοιξης!
    :)))

    Φιλιά, μαγισσούλα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ...πέρασα να πω μια ανοιξιάτικη καλημέρα....

    ...σε φιλώ εμπνευσμένη μάγισσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Kαλό Μήνα!!!!!
    Διαβάζω πως αρχίσατε και τα υγρά σαπούνια? χμμμμ μου φάνηκαν μπελαλίδικα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. nistiko arkoudaki- alicia,
    έχετε πολλαπλή προσωπικότητα :)

    αισθαντική faraona, σε φιλώ

    νατασσάκι, όλα τα εύκολα μαζί!
    καλό μήνα, bisous :)

    nomansland, απλιλιάτικες καλημέρες και bisous :)

    Isida, καλό σας μήνα :)
    Να σας πω, τα τράβηξα από δω, τα τράβηξα από κει και τα απλοποίησα!

    bizzzz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. xaxax περιμένω αγωνιωδώς την "απλοποίησή" σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Δλδ το ροδόνερο που βάζουμε στα φαγητά είναι συνθετικό???? Σοβαρά??? Και αυτό που πουλάνε στα φαρμακεία??? Αχ, δεν το ήξερα αυτό μαγισσάκι. Η προσθήκη αιθερίων ελαίων σε απεσταγμένο νερό, δεν μπορεί να μας δώσει κάτι που να μοιάζει με ανθόνερο?? Ρωτάω γιατί το έχω δοκιμάσει. Βέβαια τα έλαια δεν διαλύονται αλλά αν το ανακινήσεις καλά γίνεται κάτι σαν τονωτική λοσιόν. Ειδικά αν το βάλεις και στο ψυγείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. @ Isida,
    έρχεται όπου να'ναι :)

    @ γοητευτική
    Αν παρατηρήσεις τα συστατικά, θα δεις ότι πρόκειται για νερό και για αρωμα. Δεν έχει καμμιά άλλη ιδιότητα.
    Τα αιθέρια δεν διαλύονται στο νερό παρά μόνο με τη βοηθεια κάποιων συνθετικών. Τώρα που το λες, ευκαιρία για συνταγή τονωτικής λοσιόν.

    καλημέρα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Carissima.. αμαμελίδα εχω , λεβαντα ειναι ευκολο να βρω.. οποτε θα ετοιμαστει η φιλη μου η διφασικη ;-).. (carissima, προ ολιγου σαν συνελαβα στο βλογ μου.. σορυ για το mood που εναλλασεται εκεινη την ωρα εκανα ενα update μιας και με εχουν εξοργισει αφανταστα οι κακοποιησεις σε ολα τα οντα, ποσο μαλλον στα ζωα που δεν μας φταινε τιποτα.. οχι πως μας φταιν οι ανθρωποι.. και καποιοι προσπαθουν να φανουν δυνατοι εξαντλοντας την υποτιθεμενη δυναμη της σε ψυχες αθωες.. δυστυχως σε ολα τα επιπεδα)

    Eleni.. ευχαριστω για τη σημειωση..

    παρεπιποντως, carissima, κατι ακουσα ακριβως απο πανω για τονωτικη λοσιον.. περιμενω εναγωνιως..

    pele mele το σχολιο μου αλλα ας οψονται τα γεγονοτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Καλά μαγισσούλα, πολύ καλή η διφασική!!!! Δεν έμεινε ίχνος από μακιγιάζ και το δερματάκι ενυδατώθηκε όσο θα έπρεπε!!! Προσκηνώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Kαλημέρα! Μια που το έφερε η κουβέντα σε ροδόνερο αναρωτιόμουν αν φτιάξουμε έκχυμα από ροδοπέταλα αντικαθιστά το ροδόνερο;
    Μαγισούλα, πότε θα φτιάξουμε κάτι από μαστίχα;
    Πού βρίσκεις το βότανο alcanna; Με τι θα μπορούσα να το αντικαταστήσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. carissima κατάλαβα γιατί μιλάτε, είναι θλιβερό πράγματι. Εχω δεί ένα σωρό βίντεο τώρα τελευταία, πραγματική κτηνωδία.

    Έρχεται η τονωτική..

    γοητευτική πέστε μου κι εμένα, πως ένα τόσο απλό σκεύασμα είναι τόσο καλό. Ε;-)

    Bίκυ μπορούμε να το κάνουμε όμως δε θα έχουμε την απαίτηση να πλησιάζει σε ποιότητα και ωφέλιμες ιδιότητες αυτό του αποστακτηρίου.
    Βίκυ, δεν ξέρω πραγματικά γιατί μαστιχοαναβάλλω :)
    Με έχουν ξαναρωτήσει για την alcanna και ήμουν σίγουρη πως είχε το μπ@χ@ρ. Βλέπεις μου έδωσε ένα τροφαντό σακουλάκι, φίλος μου, φαρμακοποιός.
    Ξέρω κι ένα άλλο βοτανοπωλείο στα μέρη μου, όταν περάσω θα ρωτήσω και θα σου πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Τι να πω μαγισσούλα μου!!! Είναι απλά ... μαγεία!!!!! Πάντως αποφάσισα, τώρα που έρχεται καλοκαιράκι, να το χρησιμοποιώ και για απλή ενυδάτωση, με λίγες βέβαια τροποποιήσεις στα αιθέρια. Τι λες???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Καλο μηνα,Μαγισσα!
    Ετοιμαζομαι να παω στις κορες μου,ερχεται και Πασχα και θελουμε τα ψωνια μας.Τους εφτιαξα τη λοσιον σωματος,μονο που εβαλα λαδι βανιλιας και αιθεριο βανιλιας-τους αρεσει πολυ-μυριζει τελεια,τη δοκιμασα.Εκανα επισης το baby oil με αιθεριο τριανταφυλλο και την παιδικη κολονια,για τη μικρη μιας ανηψιας μου.
    Μου ερχεται καποιες στιγμες να φτιαξω ο,τι σκευασμα μου αρεσει.Ειμαι απληστη,το ομολογω,αλλα με ξετρελαινουν οι συνταγες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @ γοητευτική,
    φυσικά μπορείς να το κάνεις, να προσαρμόσεις τα έλαια, φυτικά και αιθέρια στην επιδερμίδα σου. Ή να βάλεις σησαμέλαιο κκαι αβοκάντο που παρέχουν ελαφριά αντηλιακή προστασία.


    @ eleni
    κόρη πληθωρική, ευκαιρία να τους φτιάξεις και την τονωτική λοσιόν που θα βάλω σήμερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Καλημέρα μάγισσα της ομορφίας μας.
    Να ρωτήσω για τα υγρά σαπούνια. Έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις; Μετά απο λίγες μέρες πήζει πολύ, ξέρεις τις ακριβείς αναλογίες για τριμμένο σαπούνι; Μήπως χρειάζετε ειδική διαδικασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Καλημέρα κι από μένα!
    Σκέφτομαι να φτιάξω για δώρο σετάκι βανίλιας με σκραμπ, κρέμα και λέω να φτιάξω και σαπούνι, αλλά με έτοιμο άσπρο ελαιολάδου. Τι λέτε να βάλω στο σαπούνι για να συμπληρώσει ωραία το σετ;
    Επίσης πάλι σε έτοιμο σαπούνι ελαιολάδου μπορώ να βάλω ξύσμα λεμονιού και κανέλα για να συνοδεύσει την αντίστοιχη κρέμα σώματος; Σε τι ποσοστό μπορώ να βάλω λάδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. @ anonymous
    Για τα υγρά σαπούνια, θα γραψω σύντομα, hopefully..

    @βίκυ,
    μπορείς να βάλεις λάδι και εσανς βανίλιας στο ένα και αιθέριο λεμονιού και εσανς κανελας στο άλλο. Βάλε 1 κ.σ. λάδι για κάθε κούπα τριμμένου σαπουνιού, και λίγο νερό. Θα σου βγούν σκούρα, ok?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

την αρωματοάπόψή σας πλιζ :)