19 Σεπτεμβρίου 2007

μπισκότα καρύδας

To σήριαλ καρύδα συνεχίζεται με μπισκότα. Κάτι έπρεπε να γίνει με τα απομεινάρια του scrub!




θα χρειαστούμε:
~1 πακέτο τριμμένη καρύδα (150gr)
~2 μεγάλα αβγά
~1 πρέζα αλάτι
~¼ της (δοσομετρικής) κούπας ζάχαρη
~2 κουταλιές της σούπας γάλα (καρύδας preferably..)
~εσάνς βανίλιας (κατά το δοκούν)
~λίγο corn flour (ίσως, maybe, who knows)
τα φτιάχνουμε:
•Χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι και τη ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να ασπρίσουν.
•Προσθέτουμε το γάλα, την καρύδα και την εσάνς και τα ενοποιούμε στο μίγμα. Αν είναι κάπως υδαρές προσθέτουμε λίγο corn flour.
•Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 1 ώρα. Σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ζαχαροπλαστικής βάζουμε μικρές κουταλιές από το μίγμα. Διορθώνουμε το σχήμα τους με το χέρι.
•Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
•Μπισκοτοκαρυδοτρώμε. Η παραπάνω αναλογίες δε δίνουν μεγάλη ποσότητα, αν είστε καρυδόφιλοι μάλλον πρέπει να διπλασιάσετε τη δόση :)

Aκούμε Queen,  the show must go on.