15 Οκτωβρίου 2008

sorbet aux fraises (φραουλοκατάνυξη)

Προσοχή, ακολουθεί αμαρτωλή φραουλοκατάνυξη..




photo par elie,la gentille!




γρανίτα φράουλα

τα υλικά
-500 με 600 γραμμάρια ώριμες φράουλες (για να πάρουμε 2 δοσομετρικές κούπες πολτό)
-¾ της κούπας ζάχαρη
-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-½ κούπα νερό
-4 κουταλιές της σούπας Cointreau
allons-y-Φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει.
-Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ. Πρέπει να έχουμε 500 ml (2 κούπες) φραουλοπολτό.
-Προσθέτουμε στον πολτό το κρύο σιπόπι, το χυμό λεμονιού και το Cointreau. Είναι προτιμότερο να τα αναμίξουμε στο μπλέντερ.
-Βάζουμε το μίγμα στην κατάψυξη.
-Μετά από μια ώρα το χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός.
-Το αφήνουμε 2 ώρες και επαναλαμβάνουμε.
-Το αυτό μετά από 3 ώρες.
-Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι, διακοσμούμε με μια φράουλα.

βουαλά κι ένα..

εύκολο φραουλο-παγωτό

Βάζουμε στο μπλέντερ:
-2 κούπες πολτό φράουλας
-½ με ¾ της κούπας ζάχαρη ή ¾ της κούπας μαρμελάδα φράουλα
-1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
-1 ½ κεσεδάκι γιαούρτι (των 200 γραμ.)
-4 κουταλιές της σούπας Cointreau
-Ακολουθούμε τη διαδικασία του γρανιτοσορμπέ. Φραουλοτρώμε.

..και μια και το blog υστερεί σε συνταγές με φράουλα, ευγενικά προσφέρομαι να εμπλουτίσω την πενιχρήν συλλογήν ταύτην με...

cocktail με φράουλες & ρούμι

Για να έχουμε σωστές αναλογίες, είναι προτιμότερο να έχουμε ένα δοσομετρικό σέϊκερ, τώρα, για όσους δεν έχουν (όπως εγώ) οι αναλογίες δίνονται και σε κουταλιές.
-2 cl λικέρ φράουλα (1 κ.σ και 1 κ.γ)
-5 cl άσπρο ρούμι (3 κ.σ και 1 κ.γ)
-2 cl χυμός πορτοκάλι (1 κ.σ και 1 κ.γ)
-1 cl χυμός λεμόνι (2 κ.γ)
-¼ της κούπας φράουλες
-1 κ.γ. ζάχαρη (προαιρετικά)
-2 κ.σ. θρυμματισμένος πάγος
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ μαζί με τον πάγο. Σερβίρουμε σε ψηλό "κουπάτο" ποτήρι. Φραουλοπίνουμε.


-->