το κέικ της εβδομάδας, κέικ με λευκή σοκολάτα και ρούμι
photo par Kiki
δεν ξέρω για τα ελιξίρια, αλλά αν μη τι άλλο, εκτιμάει τα κέικ μου..
Λάβετε λοιπόν συνταγή για κέικ με λευκή σοκολάτα και άλλα καλούδια. Είναι πιο low profile συνταγή από την προηγούμενη αλλά η αμαρτία δε βρίσκεται πάντα στην υπερβολή..
για το κέικ
για τη λευκή επικάλυψη
Πάμε!
photo par Kiki
δεν ξέρω για τα ελιξίρια, αλλά αν μη τι άλλο, εκτιμάει τα κέικ μου..
Λάβετε λοιπόν συνταγή για κέικ με λευκή σοκολάτα και άλλα καλούδια. Είναι πιο low profile συνταγή από την προηγούμενη αλλά η αμαρτία δε βρίσκεται πάντα στην υπερβολή..
(τα υλικά σε δοσομετρικές κούπες)

-4 κούπες αλέυρι για κέικ
-1 ½ κούπα ζάχαρη
-1 κούπα ηλιέλαιο (καλύτερα οργανικό)
-4 αυγά
-½ κούπα γάλα
-¼ της κούπας ρούμι & λίγο παραπάνω για τις σταφίδες
-½ κούπα σταφίδες ξανθές
-½ κούπα χοντροαλεσμένα φουντούκια
-1 λευκή σοκολάτα των 80gr σε κομματάκια
-8 σταγόνες εσάνς βανίλιας

-125 γραμμάρια άσπρη κουβερτούρα
-2 κουταλιές της σούπας ρούμι
-λίγη κρέμα γάλακτος

-Σκεπάζουμε τις σταφίδες με ρούμι και τις αφήνουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να φουσκώσουν και να μεθύσουν για τα καλά. Κατόπιν τις στραγγίζουμε καλά και τις αλευρώνουμε. Αυτό το κάνουμε για να μην πάνε απευθείας οι μεθυσμένες σταφίδες στον πάτο της φόρμας. Τις αφήνουμε στην αναμονή.
-Για την εκτέλεση ακολουθούμε την πεπατημένη (τηλεμαγείρισσα κλπ): Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από τις σταφίδες, τα φουντούκια και τη σοκολάτα, για 4 λεπτά.
-Αναμιγνύουμε απαλά τα φουντούκια, τη σοκολάτα και τις σταφίδες στο μίγμα του κέικ.
-Βάζουμε το μίγμα σε βουτυροαλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε (ανάλογα το φούρνο) στους 160- 170 βαθμούς για 1 ώρα.
-Ξεφορμάρουμε και περιμένουμε να κρυώσει.
-Σε μπαιν μαρι λειώνουμε την κουβερτούρα. Μόλις λειώσει προσθέτουμε το ρούμι και κρέμα γάλακτος τόση, ώστε να πάρουμε μια βελούδινη σως.