17 Νοεμβρίου 2006

λικέρ μέντας


- 3 κούπες φρέσκα φύλλα μέντας
- 750 ml βότκα
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 3 δάκρυα μαστίχας
- 1 ½ - 2 κούπες ζάχαρη

- Σε ένα φαρδύ γυάλινο βάζο τοποθετούμε τη μέντα, το γλυκάνισο, τη μαστίχα και τη ζάχαρη. Το κλείνουμε και το αφήνουμε στον ήλιο για 20 μέρες ανακινώντας τακτικά.
- Προσθέτουμε τη βότκα και το αφήνουμε πάλι στον ήλιο για 1 μήνα.
- Σουρώνουμε το λικέρ και το βάζουμε σε διακοσμητικά μπουκάλια, ωραίο δώρο! Το λικέρ το διατηρούμε σε μέρος δροσερό.

Σε κρυστάλλινο ποτήρι, απολαμβάνουμε το λικέρ μέντας με θρυμματισμένο πάγο, ακούγοντας, δεν ξέρω γιατί, nah neh nah από τους vaya con dios...