(τα υλικά σε δοσομετρικές κούπες)
Θα χρειαστούμε
- 1 κούπα ταχίνι
- 1 ½ κούπα μέλι
- ¾ της κούπας χυμό πορτοκαλιού ή φυτικό ‘γάλα’ (το ‘γάλα’ αμυγδάλου είναι ότι πρέπει)
- ¼ της κούπας μπράντυ
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ¼ κουταλάκι του τζίντζερ
- το ξύσμα από 1 λεμόνι και ένα πορτοκάλι
- 3 κούπες (περίπου) αλεύρι για κέικ
Το φτιάχνουμε
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το ταχίνι, το μέλι, το χυμό ή το ‘γάλα’, τα μπαχαρικά και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε τη σόδα στο μπράντυ και τα προσθέτουμε στο παραπάνω μίγμα. Χτυπάμε στο μπλέντερ ξανά.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας. Βάζουμε τόσο ωστε να έχουμε ένα μίγμα όχι ρευστό. Βάζουμε το μίγμα σε ταψί λαδοαλευρωμένο.
- Ψήνουμε το σεμνό κέικ στους 160 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
κοίτα τι βρήκα εγώ για σένα, la historia di un amor, σε παλιά εκτέλεση.
Ξέφυγες απο τα όμορφα ελιξήριά σου... Ενδιαφέρουσες πληροφορίες...
ΑπάντησηΔιαγραφήkxan
μερσί Κική, όμως τώρα εγώ σκέφτομαι τα μπισκότα σου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήωραιο το άρθρο σας κυρία μου
ΑπάντησηΔιαγραφή( ελπιζω να μην ειστε κύριος!)
μαγισα υπάρχει περιπτωση να εισαι-χαχα-μαγος? -ξανα-χαχα-
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό το άρθρο κλπ, πότε θα γράψεις την συνταγή που μου έταξες;
τι επαθε παλι αυτο το πραμα με τα σχολια? πάλι με other + copy to URL? #$%^&! αν ήμουν μπλογκερ θα το'σπαγα!
ΑπάντησηΔιαγραφήγια τη συνταγη ήθελα να πω να ειναι κατι ξεχωριστο!
test comments
ΑπάντησηΔιαγραφήanonymous κι εγώ το ελπίζω:P
ΑπάντησηΔιαγραφήakamatra dear, έχεις δίκιο για τα σχόλια, μου το ειπαν και με mail. ας ειναι καλά το beta, αλλά με το παλιό γνωστό κόλπο γίνεται δουλειά..
τι απ' όλα που σου έταξα θέλεις;
Έχω στα σκαριά ένα body scrub αισθησιακόν..σας κάνει μανδάμ; να τ'αφήσω;
αγαπητή witch θα με ενδιέφερε να μου πείτε αν γνωρίζετε σημεία λιανικής πώλησης των σαπουνιών που προσφέρατε. Τελικά μας φέρατε ελιξίρια έστω και δανεικά , τις καλησπέρες μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπητέ tifoeus, θα σας απαντήσω ευχαρίστως μέσω e-mail(μη θεωρηθεί και διαφήμιση, είμαι λίγο περίεργη με αυτά). Στο blog σας δεν υπάρχει διεύθυνση, γράψτε λοιπόν στη δική μου για να απαντήσω,s'il vous plait :)
ΑπάντησηΔιαγραφή