15 Δεκεμβρίου 2008

Το Πήλιο, τα κάστανα, το πορτοκαλί & ένα χρυσό ηδύποτο

Blogger Tips and TricksLatest Tips For BloggersBlogger Tricks
Τον περασμένο Νοέμβριο (it’s never too late to post a post:), κι έπειτα από αρκετό καιρό στέρησης, γύρισα επιτέλους στον τόπο αυτό της γοητείας και συνάντησα ξανά τα πλάσματα που αγαπώ και με αγαπάνε..πόσο μου έλειψαν!

Μια και δεν είχα δει άλλη φορά το Πήλιο τέτοια εποχή, φανταζόμουν τρελά παιχνίδια ανάμεσα στη χλωροφύλλη και τα καροτένια, είχα στο μυαλό συγκεκριμένες εικόνες..

Gustav Κlimt, Tannenwald I, 1901, Galerie Würthle, Wien.

Gustav Κlimt, Birkenwald, 1903, Private collection.



Όμως, στο ανατολικό Πήλιο τα χρώματα δεν είναι ακριβώς έτσι, το πορτοκαλί είναι η πινελιά που τονίζει το οργιώδες, ακόμα και αυτήν την εποχή, πράσινο. Voila, το Χορευτό από ψηλά.


Το πιο πιθανό είναι να συνατήσεις το πορτοκαλί σαν μεγαλόπρεπο χαλί από πλατανόφυλλα σε πέτρινα μονοπάτια,

ή από φύλλα καστανιάς στο δάσος,


σαν αδιάκριτη παρεμβολή ανάμεσα στους κισσούς που τυλίγονται στα πλατάνια,


σαν διακριτική παρουσία στις πηγές,


κι άλλο,

ή σαν απείθαρχο βάτο.


Περισσότερες πιθανότητες για πορτοκαλί έκπληξη δίνει ο πυράκανθος,

ένας λωτός..


ή μια λαμπερή κουμαριά!

Τα κάστανα του Αυγούστου, νάτα τώρα ξαπλωμένα μέσα στο μπουφάν τους..



or naked...Η γεύση τους καταπληκτική.



Όμως, η μεγαλύτερη έκπληξη δεν ήταν πορτοκαλί..



Με αφορμή αυτό το wannabe πορτοκαλί ταξίδι, κι εφόσον ήδη έχει προσφερθεί ανάλογο beauté, σκέφτηκα να φτιάξω πόσιμο ελιξίριο πορτοκαλόχρυσο, ηδύποτο, να μας ζεστάνει μέρες που είναι.. Για να κλέψω το χρώμα το χρυσό, τα αρωματικά τα εκχύλισα σε ουίσκυ, άλλωστε με βάση το ουίσκυ & το μέλι γίνεται το γνωστό Drambuie που η ρετσέτα του είναι μυστική..

λικέρ με ουίσκυ & μέλι

~750ml ουίσκυ
~μέλι
~τη φλούδα από ένα πορτοκάλι ΒΙΟ
~τη φλούδα από ένα γκρέιπφρουτ ΒΙΟ
~3 ίνες από κρόκο Κοζάνης
~7 καρφιά γαρίφαλο
~1 αστεροειδής
~1/2 κάψα βανίλιας
~3 κόκκοι ροζ πιπέρι


• Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Σε μια πυρίμαχη ογκομετρική κούπα βάζουμε 150ml από το ουίσκυ, προσθέτουμε το μέλι και το ζεσταίνουμε ελαφρά. Ποσότητα για μέλι δε δίνω, ακολουθήστε το γούστο σας. Καλύτερα να μη βάλετε μεγάλη ποσότητα από την αρχή, μπορείτε να "διορθώσετε" τη γεύση στο τέλος αν θέλετε. Εγώ έβαλα 3 κουταλιές της σούπας.

• Λέγεται πως στο Drambuie παρασκευάζεται με ουίσκυ malt και μέλι από ρείκια. Malt είχα, ρεικόμελο (που το λατρέυω) όχι. Έβαλα μέλι από ανθούς πορτοκαλιάς.

• Σε μια καράφα, προσθέτουμε το ουίσκυ, το ζεστό ουίσκυ με το μέλι και όλα τα αρωματικά. Περιμένουμε τουλάχιστον 20 μέρες μέχρι να ωριμάσει και να εκχυλιστούν τα αρώματα.

Βουαλά το πορτοκαλόχρυσο το αρωματικό..

zoom εις το ηδύποτον..
.............
Δεν ξέρω αν το προσέξατε, αλλά ήμουν καλό κορίτσι και έφτιαξα και το pomander της heart! Ζήλο που δείχνω ώρες~ώρες..


Ακούμε πράγματα του παλιού καιρού, The Police: Roxanne.

Δεν υπάρχουν σχόλια: