9 Σεπτεμβρίου 2006

βαθύς καθαρισμός με νερολί και γκρέιπφρουτ

body scrub με νερολί, γκρέιπφρουτ και πορτοκάλι
Μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο νερολί, κάνουν κάθε καλλυντικό σκεύασμα μοναδικό. Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα πολυτελές body scrub με μέλι, αλόη και βούτυρο καριτέ. Το αναζωογονητικό άρωμα του πορτοκαλιού και του γκρέιπφρουτ συνδυάζεται με το νερολί, την πριγκίπισσα των λουλουδιών, και αφήνουν το σώμα απαλό και ευωδιαστό..

πες μας τα υλικά

- 2 κούπες λευκή ζάχαρη
- 3/4 της κούπας αμυγδαλέλαιο
- 1 κουταλιά βούτυρο καριτέ (λιωμένο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία)
- 1 κουταλιά τζελ αλόης
- 3 κουταλιές μέλι
- 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
- 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
- 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερολί

δείξε μας τον τρόπο

Σε ένα γυάλινο μπολ αναμιγνύουμε το αμυγδαλέλαιο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθούν. Προσθέτουμε το μέλι, την αλόη και το βούτυρο καριτέ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε τα υλικά. Σ’ αυτό το σημείο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε ένα μίξερ χειρός για να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε ακόμα λίγο. Όταν κρυώσει εντελώς το μείγμα το τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο με ετικέτα.
Χρησιμοποιούμε λίγη ποσότητα κάθε φορά κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις και επειδή το μείγμα έχει αρκετά φυτικά έλαια προσέχουμε μη γλιστρήσουμε!

για πες..

Η αλόη ενυδατώνει, το αμυγδαλέλαιο και το βούτυρο καριτέ τρέφουν και δίνουν ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Η ζάχαρη βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων ενώ το μέλι δίνει βιταμίνες και ιχνοστοιχεία και κάνει την επιδερμίδα βελούδινη.
Μετά τη χρήση είναι προτιμότερο να κάνουμε ντους με ένα φυσικό άοσμο σαπούνι για να διατηρήσουμε το υπέροχο άρωμα!


Άλλες citrus συνταγές

body butter με πορτοκάλι & γιασεμί

sorbet λεμόνι

citrus bath bombs

l’air fleuri, le parfum

cologne retro

citrus bouquet

lemon spray

bergamot stick



10 σχόλια:

  1. εγώ απλά ξεβγάζω καλά με νερό... έτσι μένει και το λάδι στην επιδερμίδα... βγαίνω από το ντους και είμαι έτοιμη, χωρίς κρέμα.
    λοιπόν έχω το πίλινγκ σώματος που είχες γράψει για τη λεβάντα, χρειάζεται όμως κι ένα με πιο τονωτικό άρωμα κι αυτό είναι τώρα ό,τι πρέπει.

    εσύ πόσο συχνά συνιστάς να γίνεται το πίλινγκ; αυτό τώρα με τη ζάχαρη είναι σίγουρα πιο απαλό, ίσως και μία φορά την εβδομάδα να είναι εντάξει, αν έχει και αλάτι η συνταγή πιο αραιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1 φορά την εβδομάδα είναι ότι πρέπει και το τρίψιμο πρέπει να είναι απαλό, το ίδιο και με το αλάτι. Για πιο συχνά, μόνο για πολύ λιπαρές επιδερμίδες ή σε συγκεκριμένα σημεία (γόνατα, αγκώνες). Ωραία ιδέα αυτή με το ξέβγαλμα, αλλά δεν αφήνει πολύ λιπαρή αίσθηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για τον πυρετο εχετε κατι κυρια μου;ψηνομαι στον πυρετο κι αυριο φευγω για Καλαματα,χελπ!Ολα τα'χε η Μαριορη ο πυρετος της ελειπε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν αφήνει και τόσο λιπαρή αίσθηση γιατί ξεπλένεται με το ζεστό νερό. κι αν μείνει και παραπάνω φεύγει και με την πετσέτα. κρίμα τόσο περιποιητικά συστατικά να καταλήγουν στην αποχέτευση :(

    έβα το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αφήσεις τον πυρετό να κάνει τη δουλειά του (εκτός κι αν μιλάμε για σαραντάρια) και μάλιστα να τον ενισχύσεις με μπόλικη εφίδρωση και σε καμία περίπτωση δεν θα πιεις φασκόμηλο γιατί την εμποδίζει!!! Μπορείς να πιεις τσάι θυμάρι είναι πολύ μπλιαχ αλλά κάνει τη δουλειά του ή τήλιο είναι πιο εύγεστο, βάλε και λίγη κανέλα και πιπερόριζα στη βράση για να το κάνεις καυτερό (spicy) έτσι ιδρώνεις περισσότερο, εκτός κι αν έχεις πολύ ψηλό πυρετό βέβαια... και φυσικά πολύ νερό και χυμούς σούπες... αν έχεις και καταρροή απέφυγε τα γαλακτοκομικά και ακόμα καλύτερα εντελώς τις στερεές τροφές όσο είσαι σε φάση πυρετού... μόλις νιώσεις πείνα σημαίνει πως είσαι καλύτερα...
    γιατρός δεν είμαι, σου λέω απλά τί κάνω εγώ όταν αρρωσταίνει ο άντρας μου... τώρα αν τον γιατρεύει η "κούρα" ή το ενδιαφέρον μου, θα σε γελάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. vas,thank you very μουτς για τις συμβουλες.Τις εχω κρατησει γιατι προς το παρον δεν μπορω να τα κανω ολα αυτα,πρεπει να ταξιδεψω μεχρι την Καλαματα μια και γραφω ολη τη βδομαδα.Το τσαι θυμαρι μου αρεσει και με κανελιτσα μαλιστα.Μου το εφτιαχνε η γιαγια του πρωην για το πονεμενο λαιμουδακι μου και τη βουλωμενη μυτη και με ανακουφιζει αμεσως.Οσο για τον αντρα σου,γιατρευεται κι απο τα δυο.Ειναι αφανταστα θεραπευτικος ο συνδυασμος,στο λεει καποιος ποτ του λειπει το ενα δευτερο του συνδυασμου ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eva φοβάμαι πως απαντώ καθυστερημένα, περαστικά σου και καλή επιτυχία σε όλα τα μαθήματα. πιες τα τσαγάκια σου και καλού καλού έχε και κανένα παναντολοντεπον στην τσέπη!


    vas, σωστά λες για τα της αποχέτευσης. Θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά. Τώρα σχετικά με το scrub λεβάντας που έχει και χαλαρωτικές ιδιότητες μπορούμε να βελτιώσουμε το άρωμά του, αντικαθιστώντας λιγες σταγόνες λεβάντας με αιθέριο έλαιο γεράνιο και ροδόξυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Που μπορώ να βρω το βούτυρο καριτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραια και εύκολη, γάντι για ακαμάτρες! καριτε περιμενω απο το γαλικο σαιτ, νερολί δεν εχω πειράζει να βάλω λεμονάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γλυκειά akamatra, μπορείς να αντικαταστήσεις το νερολί με αιθέριο έλαιο λεμόνι ή μανταρίνι. Θα έχεις έτσι το φρέσκο και αναζωογονητικό άρωμα των εσπεριδοειδών, χωρίς όμως το "βάθος" και τη διάρκεια που δίνει το (ομολογουμένως ακριβό) νερολί. Εναλλακτικά αντικαθιστάς το νερολί με πτιγκρέιν (βλέπε εδώ).


    dear anonymous,εάν θέλετε οπωσδήποτε να έχετε βούτυρο καριτέ για να φτιάξετε και άλλα σκευάσματα, δείτε παρακαλώ το τελευταίο σχόλιο σε αυτό το άρθρο. Μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με βούτυρο κακάο. Διαφορετικά, προσθέστε μια κουταλιά από ένα φυτικό έλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

την αρωματοάπόψή σας πλιζ :)