11 Νοεμβρίου 2008

ζελέ ρόδι και τριαντάφυλλο

Eν τω μεταξύ, μου περίσσεψαν και κάποια ρόδια ..





Τι να σας κάνω χρυσά μου; Λικέρ γίνατε, serum γίνατε, τι άλλο μένει; Τα κοίταζα, με κοίταζαν, στο τέλος αποφάσισα.




ζελέ ρόδι και τριαντάφυλλο

θα χρειαστούμε
• 1 ½ της κούπας χυμό από ρόδι
• ¼ της κούπας vinsanto ή μαυροδάφνη
• ¼ της κούπας ροδόνερο
• ζάχαρη ή μελι (προαιρετικά, για όσους αρέσκονται στα σερμπέτια)
• 3 φύλλα ζελατίνας
• 5 σταγόνες εσάνς τριαντάφυλλο

το φτιάχνουμε
• Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
• Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, το κρασί, το ροδόνερο και τη ζάχαρη ή το μέλι (αν βάλουμε).
• Όταν το μίγμα αρχίσει να βράζει, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα της ζελατίνας.
• Ανακατεύουμε το μίγμα πολύ καλά και το αφήνουμε να κρυώσει.
• Αφού κρυώσει προσθέτουμε το χυμό του ροδιού και την εσάνς.
• Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν προβληματιζόμαστε, δε σκεφτόμαστε οικονομική κρίση, δεν ταραζόμαστε, ενδέχεται να κόψει το ζελέ.
• Βάζουμε το ρόδινο μίγμα σε φόρμες και το αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες.
• Ξεφορμάρουμε, γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και ροδοπέταλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

την αρωματοάπόψή σας πλιζ :)