Σας αρέσει η μαρμελάδα; και συγκεκριμένα η μαρμελάδα φράουλα;
Είστε ο τύπος ο σωστός, ο comme il faut που την απολαμβάνει τηρώντας κατά γράμμα το savoir vivre (aka βουτώ το δάχτυλο στο γλυκό και κλείνω τα μάτια τρώγοντάς το); Ναι ε; Ok, βουαλά μια κουταλίτσα...
Πως; Δε θέτε; Είστε τύπος του πνεύματος, των γραμμάτων και των τεχνών και δεν κάνετε τέτοιες cochonιές; Ehhh, bien…voila.
Με τη γοητευτική φράουλα έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν. Τις προάλλες όμως καθώς έτρωγα τη δέκατη φράουλα από το μπολ, μου φάνηκε πως η ενδέκατη μου έκλεισε το μάτι. Τρώγοντάς την, γύρισα και είπα στη δωδέκατη: εσένα θα σε κάνω scrub. Όπερ και εγένετο.
Γενικά μιλώντας και φιλοσοφώντας, θα έχετε παρατηρήσει πως πολλά καλλυντικά διαφόρων χρήσεων έχουν ονομασίες φρούτων. 99% των περιπτώσεων οφείλουν αυτή την ονομασία στο συνθετικό άρωμα και στο συνθετικό τους χρώμα χωρίς να έχουν καμιά από τις ιδιότητες του φρούτου που επαγγέλλονται. Από την άλλη πλευρά, το να φτιάξετε ένα “φυσικό” προϊόν που θα μιμείται ένα φρούτο είναι μια πολυδάπανη δουλειά που χρειάζεται ένα σωρό πανάκριβες πρώτες ύλες που μόνο αν είστε αρκετά ψωνισμένες (comme moi) θα τις έχετε προμηθευτεί.
Για τη φράουλα παράδειγμα θα χρειαστούν ένα σωρό πρόσθετα καθώς οι γοητευτικές αυτές κυρίες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C που τους προσδίδει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, σε βιταμίνη Α (βήτα καροτένη) καθώς και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ιδίως βιταμίνη Β9 (φολικό οξύ). Επίσης είναι πλούσιες σε ολιγοστοιχεία, κυρίως κάλιο αλλά και ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Συστατικό της φράουλας είναι και το σαλικυλικό οξύ που ανήκει στα Βήτα-υδροξύ-οξέα και το οποίο συντελεί στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Ωραίο συστατικό για απολέπιση.
Eκ των ως άνω συνάγεται, πως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ωραιότατες φράουλες για να φτιάξετε ένα body & face scrub très très gourmand. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως πρέπει να καταναλωθεί γρήγορα, το πολύ σε μια εβδομάδα, γι’ αυτό και η ποσότητα που προτείνεται είναι για 120 ml περίπου. Voila la recette.
Σε ένα γυάλινο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά εκτός από τις φράουλες και τα άλατα.
Περνάμε τις φράουλες από το μπλέντερ και τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Αναμιγνύουμε καλά.
Προσθέτουμε στο μίγμα τόση ποσότητα αλάτων, όση χρειάζεται για να πάρουμε μια ομοιoγενή και εφαρμόσιμη πάστα. Αναμιγνύουμε καλά en plus. C’est tout.
Για μεγαλύτερη αίσθηση…μαρμελάδας, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα άλατα με ζάχαρη. Τα προτίμησα όμως για τις αποτοξινωτικές τους ιδιότητες. Φυσικά, μπορούμε να βάλουμε και τα αιθέρια της αρεσκείας μας.
Και μόλις δέσει το σιρόπι,
βάζουμε τη μαρμελάδα στο βάζο..
και σερβίρουμε;-)
Ακούμε Fragilidad από τον Sting.
Σας αφήνω το κόμεντ πρώτη?
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροσέχτε μη γίνει σεισμός :)))
Η φραου-λίτσα, όπως και να την δει κανείς, είναι φετίχ, είναι μάστ χαβ για την άνοιξη και στην εσωτερική κατανάλωση και στα εξωτερικά πασαλείματα:)
Τέλειο το λαμπρυντικό μαγισσουλίνι, απλά τέλειο!
Τα epsom (χτυπσομ;) απο πουθε τα ψωνίζουμε και τι παθαίνουμε όταν τα χρησιμοποιούμε?
ΑπάντησηΔιαγραφή:)
τρέχω πρώτη να χειροκροτήσω την εποχιακή γκουρμεδιά, τόσο προκλητική που με βλέπω να βγαίνω από την εαρινή βαρεμάρα μου και να τη φτιάχνω. Ιδανικά θα πάρω και το ΒΙΟτέτοιο φράουλας για να μυρίζει ακόμα πιο φραουλένια. Η αλκάνα φαντάζομαι ότι μπαίνει για το χρώμα (μαθαίνω?) αλλά θα βολευτώ με κάτι πιο καροτί:) Καθόλου δε με χαλάει πάντως το φρέσκο της όλης υπόθεσης, ίσα-ίσα. Το πιο εύκολο και γρήγορο μπωτέ δεν είναι άλλωστε όπως έχουμε ξαναπεί να πάρουμε μια φρέσκια ΒΙοφράουλα και να τρίψουμε την (λιπαρή) μουρίτσα μας, καθώς μασουλάμε (και μερικές από μας μετράμε:) τις υπόλοιπες φιλενάδες της?
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ πάλι για να τιμήσω και το όνομά μου και επειδή είμαι και κάργα διανοούμενος τύπος ,θα την αράξω με 1 μπωλ σαντιγί και 1 μπωλ φράουλες και θα απολαύσω Ρενουάρ
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι ότι μείνει μπλάστρι!!
το ντεσέν της ρετσέτας, χάρμα
:))
~για όλες~
ΑπάντησηΔιαγραφήτην φίρμα αλκάνα, στο γνωστό μπαχάρ την ξέρουν κυρίως ως χάβα-τζίβα
μην μπερδευτείτε!
θα είναι το ψευδώνυμό της μάλλον,
έτσι είναι οι ντίβες παιδί μου
Μάγισσα,τέλεια η μαρμελάδα-απολεπιστικό!Στο βαζάκι μοιάζει με μαρμελάδα έτοιμη να την φας!Το λάδι αλκάνας-ρωτώ κι εγώ-είναι για χρώμα;Δε διαθέτω,οπότε θα το φτιάξω χωρίς αυτό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μουσική επιλογή με ταξίδεψε!
Φιλιά!
Sadigi,είχα ζητήσει αλκάνα σ΄αυτό το μαγαζί,αλλά δεν ήξεραν τι είναι για να μου δώσουν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!Περίεργο όνομα,άκου χάβα-τζίβα χαχα..
ελένη μου ιδιοτροπίες των σταρ
ΑπάντησηΔιαγραφή2ος κύκλος επεισοδίων
πλήθος γυναικών, να ζητάει χάβα-τζίβα
θα μας στήσουν καρτέρι οι υπάλληλοι, δεν υπάρχει περίπτωση
επίτηδες το κάνετε κουήν μου;
Μια μικρή δοκιμή στο πρόσωπο την έκανα ήδη.Έφτιαξα μικρή ποσότητα,η δοσολογία με το μάτι.Το άφησα και λίγο σαν μάσκα.Το δέρμα έγινε λείο και καθαρό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγισσα γράφεις body polish,αλλά ακολούθησα την πιο πάνω αναφορά σου για το πρόσωπο.Στο σώμα άλλη μέρα,είχα κάνει ήδη το μπανάκι μου.
Το σαλυκιλικό οξύ κάνει απολέπιση και κυκλοφορούν κρέμες στο εμπόριο,κάποτε είχα αγοράσει κάποια.
Καληνύχτα!
Προς αποφυγή παρεξήγησης δεν έβαλα άλατα μαγνησίου,που δεν έχω,αλλά αλατάκι και ζαχαρίτσα και λαδάκι jojoba.
ΑπάντησηΔιαγραφήαν δεν βάλατε αλκάνα ,δεν βάλατε τίποτα eleni :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί καλέ;Μια χαρά κόκκινο χρωματάκι είχε
ΑπάντησηΔιαγραφήνα μου το θυμηθείτε
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτό είναι σχέδιο των υπαλλήλων για να μας ξεφορτώνονται χωρίς να εκτίθενται
έχουν φτιάξει δηλ. ένα εσωτερικό κώδικα για την αλκάνα, κάτι σαν σύνθημα να πούμε
σατανικό
αλκάνα είχε; δεν είχε....
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σου πω την αλήθεια, και σαν σκραμπ που την βλέπω, πάλι να την φάω θέλω! Τόσο υπέροχα τα κάνεις Μαγισσούλα μου! Φιλάκια πολλά πολλά και φραουλένια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμάν τι λιχουδιά είναι αυτή;;; Έκτακτο το βρίσκω και θα καταπιαστώ να το φτιάξω. Πάλι μπράβο μάγισσα!! Ερώτησις: Μπορούμε στο ίδιο μοτίβο να χρησιμοποιήσουμε και άλλα φρούτα, πχ γκρέιπφρουτ, που χω αδυναμία;;
ΑπάντησηΔιαγραφήμάγισσα, τα ποστ σου, μια πανδαισία πάντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι χρώμα!
τι άρωμα..
super Isidoraσεσμός; μα γιατί το λέτε αυτό;
ΑπάντησηΔιαγραφήμερσί για το φραουλοκοπλιμέντο :)
τα epsom είναι άλατα μαγνησίου (magnesium sulfate), χρησιμοποιούνται σε μπάνια αποτοξίνωσης και υπάρχουν στα φαρμακεία (hopefully)
heartείδατε μαρμελάδα και αισθανθήκατε, όντως είναι προκλητική..
Ναι, αλκανα για το χρώμα, ναι το ΒΙΟαποτέτοιο απογειώνει.
Μη βάλετε λάδι καροτί, αφήστε το για άλλο κόνσεπτ.
Και finally, ναι, η πιο γρηγορη και αποτελεσματική μάσκα είναι αυτή.
σαντιγύΤο γνωρίζω πως είστε κάργα διανοούμενη, γιατί νομίζετε πως έτρεχα να βρω Ρενουάρ την τελευταία στιγμή;
Αυτό το χαβα τζίβα μου κάνει κάτι σε τουρκικό ή αραβικό..δεν ξέρω.
Την επόμενη φορά θα πάω στο μαγαζάκι, στο ταμείο κατευθείαν και θα ζητήσω τα ποσοστά μου. Καλά, οι τύποι πρέπει να πίνουν σαμπάνια στο όνομα μας...
Eleniδε σας πιστεύω, τη φτιάξατε κι όλας;;; !!!!
Και εγώ τη χρησιμοποίησα ως γυαλίστικό μούρης, πολύ καλό, το δερματάκι βγαίνει βελούδο :)
Κάποα στιγμή σκέφτηκα να βάλω μόνο ζάχαρη-φράουλες για να έχω μια δικαιολογία...
σαντιγύmadame de chantilly, princesse d'alcana :)
αν και γαλλιστί ειναι orcanette..
Mariaευχαριστώ και φραουλοφιλιά :)
Lilouσας ήρεσε; έξελεντ!
γκρέιπφρουτ; μμμ, μάλλον ναι, μπορει να χρειαστει περισσότερο αλάτι γιατι το γκρέπφρουτ δίνει σκέτο χυμό.
μερσί Μαριλένα γλυκυτάτη :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγισσα,ναι μόνο ζαχαρίτσα,γιατί θέλεις δε θέλεις μια δοκιμή θα την κάνεις.Είναι πειρασμός πλάι στο στόμα σου.Με το αλάτι,χάλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜούπλε ντούπμπλε....Πάλι δεν έχω υλικά. Δεν πραζ'....θα τ'ράω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά, είσαι θεά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαργαρίτα
γιατί η φράουλα χωρίς Ρενουαρ,δεν τρώγεται με τίποτα
ΑπάντησηΔιαγραφήνα χτυπήσετε και το χέρι στο ταμείο !
άντε μην τα σπάσω όλα εδώ μέσα!!!
μα αυτό πια δεν είναι βότανο,θρύλος είναι
κάποτε όλοι θα το θυμούνται για τη σχέση του με ένα μπλογκ
Ευχαριστώ μαγισσούλα, καιρό τα συναντούσα αυτά τα έπσομ, αλλά δεν έτυχε καμια φορά να γνωριστούμε καλύτερα :))) ίσως τώρα να ήρθε ο καιρός...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤόσο λιγουρευτικό που δείχνει πάντως το γυαλιστικό, θέλει απαραιτήτως δίπλα σου την ώρα της χρήσης 2 κιλά φράουλες να μασουλάς...
:)
σουπερ! σου προτεινω να φτιαξεις μια σειρα μαρμελαδες απο φρουτα εποχης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγισσα με μεγάλη φαντασία και πλούσια ταλέντα!
ΑπάντησηΔιαγραφήeleni
ΑπάντησηΔιαγραφήτο αποφάσισα, την άλλη φορά θα φτιάξω κανονική μαρμελάδα για σκραμπαρισμα..
kiki
ε, ναι, σωστά, που να βρείτε φράουλες και αλάτι;-)
Μαργαρίτα
με κολακεύετε..
σαντιγύ
πλιζ, στείλτε μου τη λίστα σας με το συνδυασμό φρούτου-καλλιτέχνη για να πορεύομαο ορθά.
Ναι καλέ, τσαμπουκά χαλαρό..
Isidora
ω ναι! την επόμενη φορά θα σκεφτω πιο πρακτικά, το σκραμπ θα τρώγεται, 2 σε 1, για έξοδα έιμαστε τώρα;-)
akamatra
I'll do it!
Natassa
merci,
ναι πολλά ταλέντα, τόσα πολλά που μου φαίνεται πως ήρθε η ώρα να βγω στην πίστα :)
:)))))))))
ΑπάντησηΔιαγραφήτι πράγματα είναι αυτά καλέ? ξέρετε πόσο λατρεύω τις φράουλες?.. έχω κάνει μαρμελάδα, είμαι δεινή μαγείρισσα αλλά για αρωματοποιός δε ξέρω.. θα δοκιμάσω να φτιάξω μπόντι λοσιον.. κι αν μου πετύχει θέλω βραβείο!!! είναι και λιγάκι ψαγμένα τα υλικά σας, που να βρω φαρμακείο να ικανοποιήσει τα καπρίτσια μου εδώ στας Σαλόνικας που είμεθα.. θα κυνηγήσω κανένα μπιο μπας και με φέξει.
ΑπάντησηΔιαγραφήσας ευχαριστώ για την έμπνευση!
είστε κορυφή! εύγε!
Ω ρε μάνα μου!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάγισσα, μαγέψατε άλλη μια φορά! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το δοκιμάσω αυτό!
Και έχω βρει και φαρμακείο που έχει epsom salts! τι καλά!
Καλά, Σαντυγί πέθανα στο γέλιο με αυτό το χάβα τζίβα!χαχαχαχαχα Μα τι όνομα!
Μάγισσα, όντως θα πίνουν σαμπάνια στο όνομα μας. Αλλά με αυτό που είπατε σκέφτηκα πόσο περίεργο και αστείο θα ήταν να έχουμε κάποιες απο μας συναντηθεί εκεί και να μην ξέρουμε ότι είμαστε εμείς!
ε μα γι΄αυτό ζήτησα απ' την κουήν να μας φτιάξει ένα έμβλημα,κάτι...
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ είχα μια συνάντηση κορυφής τις προάλλες εξού και η αποπληξία ;-)
λαιπόν
έκανα την σκράμπα και το άφηκα λίγο πάνω μου σαν μάσκα
βέβαια ήμουν λίγο σαν επείγον περιστατικό και είχα και την μάνα ...."άντε, τρομάζεις τα παιδιά νυχτιάτικα μ'αυτά που κοπανάς όλη την ώρα "
όταν δε, άρχιζε να στάζει στην άσπρη μπλούζα μου τρόμαξα κι εγώ
μετωπική με το μετρό σου λέω
όμως μετά η μόστρα ήταν ακριβώς 23 νεότερη,με σύγκρινα εγώ με παλιές φωτό,παιδί μου
και τώρα θα σας στείλω
εγώ , επειδή εχω πάρα πολύ αλκάνα, έβαλα και αλκάνα στην σκράμπα γιατί να το ξέρετε,πράμα χωρίς αλκάνα μέσα ,δεν λέει μία ,ουί :))
Αχ μαγισσούλα μου εσύ....χρυσοχέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήναι, ναι! Να φτιάξουμε κονκάρδες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεϊκό! Τρελάθηκα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαγισσούλα μου, ο τομέας "μόδα κι ομορφιά" του περιοδικού μας, δεν έχει πολλές μαμάδες να τον φροντίσουν... (κοίτα πώς στο φέρνω!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλεις ν'αναδημοσιεύουμε κατά καιρούς τα μαγικά σου ελιξήρια, τις υπέροχες συνταγές σου για καλλυντικά, τα μαγικά σου κόλπα; Με την υπογραφή σου φυσικά και λινκ για το μπλογκ σου. Τι λες; Απάντησέ μου στο μπλογκ μου ή με μέιλ, αναμένω!
Φιλάκια!
uyahdu
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητη μαγισσα μολις σημερα καταφερα να παρω την απαντηση σου γιατι οι γνωσεις μου πανω στα e-mails ειναι στα σπαργανα. Σε ευχαριστω για την καινουργια σου συνταγη,ειναι πολυ ενδιαφερουσα,θα την τολμησω συντομα. Επανερχομαι στα συγκεκριμενα αιθερια. Στο καταστημα Ρου...κης διατεινονται οτι ειναι αιθερια εξου και πρεπει να τα χρησιμοποιουμε σε ελαχιστες σταγονες. Δεν ξερω αν υπαρχει τροπος να μαθουμε την αληθεια. Βεβαια το νυχτολουλουδο εχει τοσο εντονο αρωμα που αναρωτιεμαι αν ηταν βαση ελαιου θα το ειχε. Διαφωτησε με σε παρακαλω. Επισης ενω βρηκα τα παντα στο συγκεκριμενο καταστημα δεν βρηκα aloe gel. Μπορω να χρησιμοποιησω ποσημο gel που τo βρηκα στα καταστηματα και που τo πινω ετσι κι αλλιως? plus: οι συνταγες σου ειναι τοσο αναλυτικες που δεν μου εχει αποτυχει καμια(αν και κανω τισ απιστιες μου)Δηλαδη εφτιαξα μια με πρασινο τσαι για υδατικη βαση και διαφορα λαδακια bio που ειχα στο σπιτι. Η αναλογια ηταν 60-50. 1κγ κερι μελισσας ,μια λεκιθινη ,1 κουταλακι αλκοολικο εκχυλισμα lime και η κρεμουλα βγηκε super!:)περιμενω απαντηση σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητη φιλη
ΑπάντησηΔιαγραφήδυο ερωτησουλες μονο καθ'οτι ειμαι στο σταδιο του νηπιαγωγιου: 1)Η ριζα τζινσεγκ που μουλιαζει απ χθες στην βοτκα σε ποσο καιρο και αν μπορω να την χρησιμοποιησω στα τσιτοτικουλια μας? 2)το xantham gum κανει ομογενοποιηση.Ομως τι ακριβως ειναι? φυσικο προιον?ακομη αναρωτιεμαι μηπως η μεθοδος της σπιτικης κονσερβοποιησης προστατεψει τα φυτικα μας εκχυλισματα(σε λαδι) απο τα μικροβια.by the way ειμαι κι εγω λατρης των ιμπρεσιονιστων και των μεταϊμπρεσιονιστων..
Εδέησα να πατήσω κι εγώ, συγγνώμη για την καθυστέρηση στις απαντήσεις. Ας πούμε ότι είναι μια ιδιαίτερη περίοδος.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Μαρία,
καλώς ορίσατε :)
Ευχαριστώ για την ευγένεια, εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας!
@Σταρ
σας ήρεσε;
Ε, μα ναι την επόμενη φορά τα ποσοστούλια μας..
@ Σαντιγύ
23 χρόνια νεότερη; δλδ γίνατε 2;
Σε μένα είχε καλύτερο ιμπακτ πάντως, με έκανε 85;-)
@ ξανθιά
σε ευχαριστω και σε φιλώ :)
@ Σταυρούλα,
μερσί!
@ Κάλλια,
Αιθέριο έλαιο νυχτολούλουδο δεν έχω ματακούσει..Μόνο λάδι βάσης το οποίο φυσικά δεν έχει κανένα άρωμα.
Ναι μπορείς να χρησιμοποιείς πόσιμη αλόη, κάνει όμως τα σκευάσματα ευαλλοίωτα.
Πολύ ωραία η φόρμουλά σου, αν μου έδινες πιο αναλυτικα τα συστατικά θα την έφτιαχνα και γω.
Γενικά τα αλκοολούχα βάμματα θέλουν ένα 15θήμερο. Ναι, η ξανθαν είναι φυσικό υλικό χωρις ιδιαίτετη επεξεργασία.
Ωχχχχχ, με πήρανε χαμπάρι, οκ, το παραδέχομαι το κόλλημα με τους ιμπρεσιονιστες και τους μετά...
;-) :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε μεγαλη μου χαρα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΥδατικη βαση. 8κγ δυνατο αφεψημα πρασινου τσαγιου --1κγ αλοη-- 1κγ αλκοολικο εκχυλισμα lime[αφου αποσυρουμε απο το bain mari για να μην παει βολτα το αλκοολ.και την αλοη μετα για τη προστατευσουμε απο τη θερμοκρασια]
Βαση ελαιων.1κ1/2 κγ κερι μελισσας 2κγ λαδι αμυγδαλου ----2κγ λαδι αβοκαντο---2κγ λαδι jojba---1λεκιθινη, 1βιταμινη Ε,και για τα εθαιρια it's up to you καλη μας φιλη.
Μπορουμε να εκχυλισουμε το πρασινο τσαι μεσα σε ροδονερο σε θερμοκρασια bain mari.
Εψαξα ξαναεψαξα αλλα δεν βρηκα μια συνταγη για σαμπουαν διαφωτισε με πνευματικη μητερα.
Ειμαι κ εγω παθουσα δηλ εν μια νυκτι πεταξα οτι υπηρχε στο μπανιο μου για τους γνωστους λογους εκτος ενος σαπουνιου αλε-----λης και εκτοτε πληρωνω τεραστια ποσα στα βιο.
Εαν βρεθεις στο κεντρο have a look please to νυκτολουλουδο.Υπαρχουν δειγματα σε ολα τα προιοντα.
ΑπάντησηΔιαγραφήTο χρησιμοποιησα σαν βαση και το αποτελεσμα ετσουζε πολυ το αρωμα δε ηταν ενοχλυτικα εντονο.
Σ'ευχαριστω προκαταβολικα.
kallia,
ΑπάντησηΔιαγραφήωραία συνταγή!
γιατί επέλεξες το lime; για το άρωμά του; να υποθέσω πως εκχυλισες τη φλούδα;
Τα σαμπουάν είναι μια δύσκολη υπόθεση, θα το αναλύσουμε στο μέλλον. Στο μεταξύ καποια ΒΙΟ κατασ΄τηματα έχουν κα΄τι πολύ καλά σαμπουάν εξ Αμερικής.
Αυτό το θέμα με το νυχτολούλουδο με προβληματίζει κομματάκι..
Είσαι σίγουρη πως δεν αγόρασες συνθετικό άρωμα; τι λέει το μπουκάλι;
το lime μαζι με το αλκοολ για να προστατευσουμετο προιον και για το αρωμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τα αιθερια [τα υποπτα]
Θα ακολουθησω την συμβουλη σου
θα τα κανω σαπουνι,αρωματικα,κερια,κλπ διοτι μου δημιουργισαν εντονο ερεθισμο
πλις διαφωτισεμε απο που να προμηθευτω διοτι στα πρωτακια πασαρουν οτι θελουν.
Ω ναι εκχυλισα τη φλουδα
ΑπάντησηΔιαγραφήτο μπουκαλι γραφει
SENSIENT FRAGRANCES
HOLLY NIGHT FLOVER
sorry για α ορθογραφικα μου λαθη ειμαι πρωτακι με τα mails!:_(
kallia
ΑπάντησηΔιαγραφήπρόκειται για συνθετικό άρωμα, σε καμμια περίπτωση μη το βάλεις στο πρόσωπο. Απόφυγέ το και στο σώμα.
Καλά το είπες, σε κεριά ή σαπούνι.
Αιθέρια έχει ο Πλατων στη Γερανίου.
Το αλλο μπουκαλι γραφει
ΑπάντησηΔιαγραφήSYMRISE
PINK ROSE D30144
Eιναι κι αυτο συνθετικο;
ωστοσο βαζω κομπρεσες με χαμομιλι
και νομιζω οτι ειμαι σε καλο δρομο
Ολες αυτες οι κρεμουλες με τα πολυτιμα βιο λαδακια καιτα λαθος αιθερια μπορουν να χρησιμοποιηθουν ως μασκα για τα μαλλια;
ΜΗΠΩς πρεπει να προβληματιστω και το αμυγδαλελαιο 1000ml 7ευρω;
δε θα με πειραζε καθολου να το κανω σαπουνι μια και εχω χασει την εμπιστοσυνη μου σ'αυτα που αγορασα απ' το συγκεκριμενο καταστημα αλλα μεσα του εκχυλιζονται εδω και δεκα μερες διαφορα πολυτιμα βοτανα που μαζεψα με τα χερακια μου απο το βουνο που κατοικω πχ: τηλιο, χαμομηλι, δενδρολιβανο και πανω απ' ολα τα μαδημενα γειτονικα ροδοπεταλα.
Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩγια το χρονο σου
Σ'ευχαριστω που βρηκες ενδιαφερουσα τη συνταγη μου
ΑπάντησηΔιαγραφήαν και μου φαινεται λιγο σουρεαλ
να δεινω συνταγη to you my dear
Ξεχασα να αναφερω οτι ειχα μουλιασει ενα φακελακι τσαι μεσα στο λαδι αμυγδαλου για 2 ωρες στο bain mari....
kallia,
ΑπάντησηΔιαγραφήτα αιθερια έλαια δεν έχουν τέτοιες ονομασίες.
Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για fragances, συνθετικές μυρωδιές.
Ακόμα και σ'αυτες υπάρχουν ποιότητες και ποιότητες.
Καμμιά φορά, βρίσκει κανείς συνθετικά αρώματα που οφείλονται στη σύνθεση κάποιων αιθέριων.
Από την περιγραφή σου όμως μπορώ να καταλάβω ότι δεν πρόκειται γι'αυτό.
Σχετικά με το αμυγδαλέλαιο: υπάρχουν και στα έλαια βάσης πολλές ποιότητες.
Συνηθως, το καλλυντικό ΒΙΟ έχει 90 ευρω το λίτρο.
Για παραδειγμα εχω βρει καστορέλαιο με 50 ευρω το λίτρο αλλά και με 5 Ευρω.
Αμυγδαλέλαιο τόσο φθηνό δεν εχω βρει ποτέ. Συμπληρώνω ότι και το ροδόνερο που πουλανε με 3 ευρω το λίτρο δεν είναι το real thing.
Θα σου έλεγα, τα πολύτιμά σου βότανα να τα εκχυλίζεις σε λάδι από ΒΙΟ κατάστημα, ακόμα κι αν αυτό είναι ηλιέλαιο.
Οταν βρεις χρόνο στέίλε μου παρακαλώ ένα μέηλ..
Παντα εχω χρονο για σενα αγαπητη
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλη. μου προσεφερες αυτο που ψαχνω 1 χρονο τωρα.
τη σιγουρια του τι χρησιμοποιω
και ενα υπεροχο δημιουργικο χομπυ.
μεχρι τωρα εφτιαχνα λικερακια,γλυκα κουταλιου. αρχιτεκτονικα σχεδια εσωτερικου χωρου και οτιδηποτε δημιουργικο. Ομως αυτο με ενθουσιαζει οσο και η ζωγραφικη. θα ανταποδωσω λοιπον ως εξης:
ξερω οτι καπου στην κρητη ψηνουν σαπουνι[τοπικη εκφραση]
Οταν ημουν μικρη τα καλοκαιρια στις διακοπες θυμαμαι γυναικες με καζανια να ψηνουν σαπουνι που σημαινει θερμη μεθοδος
εχω αναθεσει λοιπον σε μια κυρια να μας βρει συνταγη.
Αρκετα πολυλογησα το mail μου ειναι
kallia-r@hotmail.com
Σε χαιρετω
παντα κεφια
ΥΓ
Ηκυρια ειναι 82 ετων ελπιζω να μπορεσουν οι φιλες της να θυμηθουν
αγαπητη φιλη καλησπερα
ΑπάντησηΔιαγραφήειμαι πολυ χαρουμενη διοτι ολα τα κακα λαδακια τα εκανα σαπουνι.
χρησιμοποιησα την ψυχρη μεθοδο αλλα μετα το εβαλα στο φουρνο στους 65 βαθμους για 3 ωρες και εγινε πετρα.Σε ποσες μερες μπορω να το χρησιμοποιησω?
εχει ενα ελαφρυ αρωμα απ΄τα μισοεκχυλισμενα βοτανα. Αναρωτιεμαι αν καθε φορα που θελω να φιαξω σαπουνι μπορω να εκχυλιζω μια χουφτα βοτανα μεσα στο λαδι σε μπεν μαρι για καποιες ωρες .
επισης εφτιαξα και ανθονερο διοτι δεν βρηκα πουθενα φυσικο αποσταγμα. Ηταν ολα με προσθηκη αρωματος.
κι επειδη η ανηπομονησια τεχνας κατεργαζεται εφτιαξα και το λαδι της τεμπελοανηπομονης δηλ εκχυλισα τα εναπομειναντα βοτανακια μου σε βιο ηλιελαιο για αρκετες ωρες σε μπεν μαρι προσθεσα και ροδοπεταλα.
αφου παρω λοιπον τη επιθυμητη ποσοτητα για μια κρεμουλα το υπολοιπο να το σουρωσω η να το αφησω; και ποσο;
αξια κορη;
θερμους ασπασμους!!
kallia,
ΑπάντησηΔιαγραφήβλέπω πως κάνετε χαρές με τα σαπούνια :)
Αφου τα ψήσατε δεν ειναι απαραίτητο να περιμένετε, τα χρησιμοποιείτε άμεσα.
Το έχω ξαναπεί, δεν είμαι σίγουρη, πόσες από τις πολύτιμες ιδιότητες των βοτάνων σώζονται μετά την προσθήκη του υδροξειδίου του νατρίου..
Για το ΒΙΟ ηλιέλαιο τώρα, ναι να το σουρώσετε και να το βάλετε στο ψυγείο.
Dear Witch , που μπορουμε να βρουμε κομμι ξανθανης, φυτικη γλυκερινη, λανολινη, αλλαντοινη κλπ(και δε συμμαζευεται...)Πρωτες υλες εν ολιγοις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΥ.Γ παει το κολλησα το καλλυντικομικροβιο :)
Ευχαριστωωώ!