Μικρά, χαριτωμένα κι εύκολα! Αυτές οι μικροσκοπικές φόρμες σιλικόνης μου βάζουν ιδέες, σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω μικρά σαπουνάκια, guest soaps που είναι πολύ πρακτικά για τα ταξίδια και ωραία ιδέα για δώρο. Δε θα φτιάξουμε σαπούνι από την αρχή, θα ακολουθήσουμε την εύκολη μέθοδο έχοντας σα βάση το κλασσικό σαπούνι από ελαιόλαδο.
Θα χρειαστούμε:
- 1 & ¼ της (δοσομετρικής) κούπας άσπρο τριμμένο σαπούνι από ελαιόλαδο
- ½ κούπα ανθόνερο πορτοκαλιάς
- 2 κουταλιές (της σούπας) λάδι καλέντουλας
- 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο
- 2 κουταλιές τριμμένο κερί μέλισσας
..και για …γεύση πορτοκάλι κανέλα
- πολύ λεπτό ξύσμα από 3 πορτοκάλια
- ½ κουταλάκι κανέλα
- 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
αν πάλι προτιμάτε το λεμόνι..
- πολύ λεπτό ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 κουταλιά λεπτοκομμένα πέταλα καλέντουλας
- 30 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμόνι
το φτιάχνουμε
- Περνάμε το τριμμένο σαπούνι στο μπλέντερ μέχρι να πάρουμε μια πολύ λεπτή πούδρα.
- Βάζουμε τα φυτικά έλαια και το κερί σε ένα πυρέξ και το τοποθετούμε σε ένα υδρόλουτρο μέχρι να λειώσει το κερί.
- Αναμιγνύουμε καλά το σαπούνι με το ανθόνερο (χωρίς να το ζεστάνουμε) και προσθέτουμε το μίγμα ελαίων-κεριού. Ανακατεύουμε τα υλικά, και βάζουμε το μίγμα για λίγο σε bain-marie μέχρι να γίνει λεπτόρευστο.
- Έφόσον ομογενοποιηθούν τα υλικά, αποσύρουμε το πυρέξ και προσθέτουμε τις γεύσεις που προτιμάμε. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μίγμα σε μικρές φόρμες σιλικόνης. Το αφήνουμε για 2-3 μέρες μέχρι να στερεοποιηθεί.
- Ξεφορμάρουμε τα baby soaps και τα αφήνουμε για 1-2 εβδομάδες μέχρι να στεγνώσουν εντελώς.
- Τα baby soaps σερβίρονται σκέτα!
Απορώ πώς αφήνεις τόσο ταλέντο ανεκμετάλλευτο... ειλικρινά απορώ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε για την ΤΕΛΕΙΑ ιδέα και συνταγή :)))))))
Μαγικά φιλιά!!
eρωτα, eρωτα ευχαριστώ,
ΑπάντησηΔιαγραφήη αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάνει το μεράκι μου επάγγελμα, but who knows? you never know..
σματς :)
ΑΓΑΠΗΤΗ WICTH είμαι πολύ ωραίο το site σου! εγώ είμαι αρχάρια και άρχησα να φτιάχνω την cold cream (με ενοχλεί λίγο το ελαιόλαδο, μυρίζει αρκετά στις κρέμες) και πήγα να φτιάξω και την rose obsession. Στο τέλος που πήγα να βάλω τα αιθέρια έλαια μου έκοψε (ζουμί και λιπαρή μάζα) και ήταν πολύ πορτοκαλί από τις κάψουλες βιταμίνη Α (βετα καροτένε) ? τι έκανα λάθος? και μήπως έπρεπε να βάλω κάτι άλλο για βιταμίνη άλλα αντί Βετα καροτένε (από το φαρμακείο της lanes sorry δεν κάνω διαφήμιση!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΆννα
Επίσης Wicth όταν χρησιμοποιούμε κάψουλες π.χ. βιταμίνη Ε ή λεκιθίνη κόβω την κάψουλα και βάζω το περιεχόμενο ή τις λιώνω μέσα στα λάδια? Συγγνώμη αλλά τώρα μαθαίνω? Επίσης εγώ λατρεύω τα σέρουμ, υπάρχει τρόπος να φτιάξουμε χρησιμοποιώντας κάποιο πηκτικό μέσο π.χ άγαρ άγαρ ή xantham gum. θα μου άρεζε κάτι με πολύ βιταμίνη C κάνω πανάδες και νομίζω ότι βοηθάει πολύ! Εννοείται ότι φοράω αντιηλιακό αλλά ότι και να κάνω έχω ανομοιομορφία χειμώνα καλοκαίρι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε θαυμασμό Άννα.
Αννα, καλημέρα! Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΈίδα το σχόλιό σου σε παλαιότερο πόστ και σου απάντησα.
Η αλήθεια είναι ότι το ελαιόλαδο έχει βαρειά μυρωδιά, αν χρησιμοποιείς όμως την cold cream μόνο για ντεμακιγιαζ τότε δεν πειράζει! Αν σε ενοχλεί παρόλα αυτά μπορείς να βάλεις βιολογικό ηλιέλαιο, αυτό βάζω κι εγώ. Αν πάλι τη θέλεις για ενυδάτωση μπορείς να κάνεις συνδυασμό των καλλυντικών λαδιών που ταιριάζουν στην επιδερμίδα σου.
Όπως σου είπα και παρακάτω, τα αιθερια δεν επηρεάζουν καθόλου. Οι 2 βάσεις πρέπει να έχουν την ίδια πάνω κάτω θερμοκρασία, και προσθέτουμε την υδατική σιγά-σιγά, ίσως να μη χρειαστεί και όλη. Το κερί γεν ειναι ιδανικός ομογενοποιητής και έχω παρατηρήσει πως δεν έχουν όλα τα κεριά την ίδια "δυναμη" (δες σχόλιο σε προηγούμενο ποστ)
Εννοείται ότι διαάφορα συστατικά όπως το καροτένιο, κάποια λάδια ή εγχύματα μπορεί να "χρωματίσουν" τις κρέμες, αυτό δεν είναι καθόλου κακό. ΄Καλή μάρκα είναι και αυτή, η βιτ.Α είναι διαλυμμένη συνήθως σε σιτέλαιο.
Τη λεκιθίνη τη βάζεις μαζί με τα λάδια και το κερί για διαλυθεί, τις βιτ. τις προσθέτεις στη βάση των ελαίων όταν έχει λιώσει το κερί και αφού αποσύρεις το σκεύος από το υδρόλουτρο (δες ποστ "θέλω κρεμούλα")
Έννοείς ένα μη λιπαρό σέρουμ, κάτι σαν τζελ..Το αγαρ-αγαρ φτιάχνει κάτι σα ζελέ και δεν μου αρέσει. Η xanthan, όπως έχει προτείνει η vasvoe, διαλύεται σε αλκοολ, γίνεται τζελ, δεν πολυτρελαίνομαι..Σκοπεύω να αρχίσω κάποια πειράματα με πουδρα τραγάκανθου, αν πετύχει θα κάνω σχετικό πόστ. Τη βιτ. C πάντως μπορείς να τη βάζεις και στις κρέμες, θα κοιτάξω για τις πανάδες και θα σου πω :)
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση witch!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι εννοούσα κάτι σαν τζελ και σκεφτηκα μήπως αν σε τζελ αλόε βέρα προσθέσεις διάφορα μη λιπαρά λάδια, σταφυλέλαιο, jojoba κλπ και κάποια αιθέρια έλαια προκύψει ένα σέρουμ αντιγηραντικό, μη λιπαρό και αντιοξειδωτικό; πχ αν βάλεις και hip rose oil γίνει και κατά των λεκέδων + την προσθηκη βιταμίνης C. Μήπως λέω! Με το φτωχό μου μυαλό φτιάχνω διάφορα σενάρια γιατί είδα ότι και τα έτοιμα σέρουμ έχουν παρόμοια συστατικά + το πηκτικό + βιταμίνες και αιθέρια και τα χρυσοπληρώνουμε. Βιταμίνη C σε τι μορφή? (αν ξέρεις πες μου να πάω να πάρω από κανά κατάστημα, αν ξέρεις τίποτα σε αμπούλες γιατί δεν έχω βρεί τίποτα, είμαι Θεσσαλονίκη, γιατί ξέρω ότι οξειδώνεται γρήγορα!). Τώρα λέω κάθε μεσημέρι μετά τη δουλειά να βάζω όσο είμαι σπίτι χυμό λεμόνι σκέτο, έχω διαβάσει διάφορα ότι βοηθάει πολύ.
Κάνεις αυτό που πάντα ήθελα να κάνω και γω. χαίρομαι που σε βρήκα. Έχω μούρλα με τα συστατικά τα διαβάζω όλα και αποφεύγω ότι χημικό ειδικά τα βλαβερά.
Φιλάκια Άννα
Άννα, δεν είναι καθόλου κακή η ιδέα σου, το ζήτημα είναι να ενοποιηθεί η αλόη με το λάδι, θα κάνουμε πειράματα και θα δούμε:)
ΑπάντησηΔιαγραφήVit.C θα πρέπει να αγοράσεις σε καλό φαρμακείο, που φτιαχνει σκευασματα να ζητήσεις τη σταθερή μορφή L-ascorbic acid.
Φούλ της βιτ. C είναι και ο χυμος acerola (στα καταστήματα βιολογικών.)
Ο χυμός λεμονιού έχει πολύ κιτρικό οξύ, μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα, γιατί δεν προτιμάς το πορτοκάλι ή το ακτινίδιο (προσοχή στος αλλεργίες!)
και δεν θα πρέπει να εκτίθεσαι στον ήλιο μετά..μήπως κάνεις κάτι τέτοιο και οι πανάδες σου κάνουν πάρτυ?
Απλά πριν από την χρήση θα ανακινείς καλά το φιαλίδιο. Γιατί πρέπει δηλαδή να είναι μία μάζα, αφού θα απορροφηθεί έτσι κι αλλιώς από την επιδερμίδα. Οπότε λέω το ανακινείς καλά πριν από τη χρήση και εφαρμόζεις! Τώρα όσον αφορά τα αιθέρια έλαια για να γίνει και κατά των πανάδων τι προτείνεις? π.χ. τριαντάφυλλο,πορτοκάλι? όχι δεν βγαίνω στον ήλιο μετά το λεμόνι, και έχω χρόνια πρόβλημα πρέπει να ήταν από το θυροειδή μου είχα τοξική βρογχοκύλη και τον αφαίρεσα ολόκληρο. Και σκέφτομαι μήπως είναι ορμονικό γιατί προσέχω πολύ τον ήλιο. Επίσης μία κρέμα γίνεται και αντιηλιακή αν της βάλεις και διοξίδιο του τιτανίου? Τώρα φτιάχνω το ελιξίριο της βασίλισσας της Ουγγαρίας γιατί + της άλλης μπουκώνουν οι πόροι μου και κάνω μαύρα στίγματα και αφού κάνει απολέπιση ίσως με βοηθήσει. Σε ζάλισα για πρώτη φορά αλλά είμαι ενθουσιασμένη που μιλάμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά Αννα.
Υπάρχει συνταγή για σπιτική πούδρα. Έχω μία της εταιρείας jurlique η οποία έχει σκόνη βότανα, άργιλο, αιθέρια έλαια. είναι διάφανη και πολύ ωραία για τη λιπαρότητα. Μήπως θα μπορούσαμε και μεις να φτιάξουμε κάτι παρόμοιο, αντί να πουδραριζόμαστε στη δουλειά με τις χημικές? υπάρχουν βέβαια και οι βιολογικές απλά ρίχνω ιδιές μήπως υπάρχει τρόπος για σπιτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆννα.
δεν έχεις άδικο, ο πιο απλός τρόπος γαλακτωματοποίησης είναι: ανακινήστε πριν τη χρήση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν το έχεις φτιάξει πες μου για την υφή, και αν είναι οκ το κάνω συνταγή με την υπογραφή σου αν δεν έχεις αντόρρηση :)
σκέφτομαι κι όλας να προσθέσουμε λίγη xanthan διαλυμμένη σε λίγο ωφέλιμο βάμμα (πχ καλέντουλας).Για να βάλουμε και λίγο νερό γιατί το τζελ αλόης κάπως τσιμεντάρει...
Το hungary water είναι πάρα πολύ καλό για μικτες-λιπαρες επιδερμίδες, φρόνιτσε να το διαλύσεις σε νερό ή ανθόνερο.
Με το TiO2 φτιάχνεις αντηλιακή το πολύ SPF 15. (στο σπίτι εννοω γιατι χρειαζονται εξειδικευμένα πανακριβα μηχανηματα για σωστή υφή). για το σώμα έχω φτιάξει, είναι λίγο της ταλαιπωρίας αλλά βγήκε πολύ καλό.
Σκέτος χείμμαρος είσαι!!
με το μακιγιαζ μόλις που άρχισα να ασχολούμαι, γιατί τώρα βρήκα πρωτες ύλες από το νετ φυσικά..
δε μου στένεις με mail τα συστατικά της πούδρας σου μήπως και την κοπιάρουμε;)
Ναι είμαι χειμμαρος στη ζωή μου γενικά! Λοιπόν τo έφτιαξα με το μάτι όμως, γιατί πειραματίστηκα και βγήκε ένα υδαρές ζελ. Έβαλα σε ζελ αλόης (1 κουταλάκι), σταφυλέλαιο, λάδι νυχτολούλουδο, λάδι καμέλιας και rose hip oil όλα περίπου μισό κουταλάκι του γλυκού. Μετά έβαλα αιθέριο έλαιο γεράνι, τριαντάφυλλο και πορτοκάλι (σόρυ δε θυμάμαι αναλογίες νομίζω 2 γεράνι, 5 τριαντ. 5 πορτοκάλι). Το ανακινώ και το βάζω το βράδυ τώρα το καλοκαίρι που έχει έντονη ηλιοφάνεια λόγω του πορτοκαλιού (έχω τώρα 4 μέρες που το έφτιαξα, απορροφάται αμέσως). Επίσης σκέφτηκα να έβαζα δυνατό έγχυμα από καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς + λευκό τσάι για να γίνει ακόμη πιο σούπερ αντιοξειδωτικό. Απλά αν μπει έγχυμα μήπως πρέπει να βάλουμε κάτι λίγο για συντήρηση ξέρω γω grapefruitseed extract ή κανά βάμμα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι προτείνεις?
ποιο είναι το mail σου? να στα γράψω
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ παιχνιδιαρικα τα σαπουνακια, εβαλες και κερι πρωτοτυπο!
ΑπάντησηΔιαγραφήαντε να μαθουμε να φταχνουμε και κανονικο σαπουνι, μη τεμελιαζεις αυτο μονο εγω πρεπει να το κανω!
φιλια!
εδώ είστε κόρη ακαμάτρα? το κερί στο σαπούνι δεν είναι και τόσο πρωτότυπο dear, προστίθεται και στην παρασκευή του "κανονικού" σαπουνιού. ΟΚ promise, θα αρχίσουν τα σαπουνομαθήματα σύντομα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήAννα,
ευχαριστώ για τη συνταγή, θα τη δουλέψω λίγο και θα γίνει πόστ, merci beaucoup :)
το mail μου θα το βρεις στο προφίλ, επάνω αριστερά.
μαλλον αν το εκανες επαγγελμα αυτο θα ειχες μεγαλη επιτυχια..
ΑπάντησηΔιαγραφήτα σαπουνακια ειναι τρελλα!!
Γεια σου Μαγισουλα, ειμαι και εγω κρυφη θαυμαστρια του site σου. Κατι ασχετουλι, πηπως εχεις και καμια συνταγη για χαλαουα? Προσπαθησα πολλες φορες να φτιαξω αλλα δεν μου πετυχε.
ΑπάντησηΔιαγραφήleila carissima, μάθε τέχνη κι άστηνε :P
ΑπάντησηΔιαγραφήμερσί για την ενθάρρυνση :)
μελένια, εγώ είμαι φανερώτατη θαυμαστρια του δικού σου μπλογκ!! κόλαση! μπηκα και πήρα 2 κιλά :P
στείλε μου mail αν θες να σου απαντήσω για τη χαλάουα.
Αυτό τον καιρό, δεν έχω καιρό για τίποτα, είμαι ένα στάδιο πριν ν'αρχίσω να παραγγέλνω πίτσες. Όμως σήμερα που έφυγα σχετικά νωρίς από το γραφείο, πήγα και αγόρασα τα βασικά υλικά για να φτιάχνω τις συνταγές σας. Μου κόλλησε το λάδι με το τριαντάφυλλο δλδ αν και αυτά τα baby soaps...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ... το κρίμα στο λαιμό σας!!!
Δεν είναι μπισκοτάκια για τον καφέ οι καρδούλες σας Μαγισσούλα; Σαπουνάκια είναι; Θα προτιμήσω τα λεμονάτα για το καλοκαίρι και τα πορτοκαλοκανελάτα για τα Χριστούγεννα!
ΑπάντησηΔιαγραφήAθήναιε σας έπεισα τελικα;)
ΑπάντησηΔιαγραφήσας άρεσε το τριαντάφυλλο ε; θα σας πρότεινα όμως να αρχίσετε με ένα απλό λάδι για πρώτη φορά ή με ένα λάδι βανίλιας που είναι απλούστερο στην παρασκευή (coming soon). Αφήστε που αυτό θα μπορείτε να το βάλετε και στις συνταγές σας!
Juanita δεν είναι μπισκοτάκια! ότι γεύση επιθυμείτε στη διάθεσή σας :)
Αυτά είναι αθώα όπως τα baby soaps ε? Ο άντρας μου θα σε ευγνωμονούσε αν του έφτιαχνα τέτοια....Αλλά ξλερεις...που να τρέχω για υλικά;;; Με τι μπορώ να το ανταλλάξω; Μόλις σούρωσα λικέρ από βότανα και προχτές λικέρ καρύδι; Είσαι;
ΑπάντησηΔιαγραφήμε λικέρ, με γλυκά του κουταλιού αλλά κυρίως με την αγάπη σας madame deli :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαγισσάκι, ωραίες και εύκολες ιδέες. Με τις θερμοκρασίες τελευταία, όσο ταγμένος και να είναι κανείς, είναι δύσκολο να ανακατεύει την καυτή μαρμίτα για παραπάνω από... τόσο - όσο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα :)
Μάγισσα ομορφούλα καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να αντέχεις τη ζέστη και να πηγαίνεις και για κανα μπανάκι, γιατί εγώ μάλλον θα βλέπω θάλασσα με το καλαμάκι εφέτος.
Τέλος πάντον .. τα φυαλάκια με αιθέριο τριαντάφυλλο της μαμάς γράφουν πολύ αναλυτικά 'perfume' και τίποτε άλλο. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να τα χρησιμοποιώ όπως τα κανονικά αιθέρια ή να ξανακάνει νέα απόπειρα. Μου έφερε και Rose Water και το χρησιμοποιώ καθημερινά για τονοτική λοσιόν πρωί βράδυ και μου φτιάχνει τη μέρα. Τα κοριτσάκια μου περιμένουν ανυπόμονα πότε θα αξιοθώ και θα μαγειρέψω νέες κρεμούλες και γαλακτώματα με τα θεσπέσια νέα υλικά.
Μια που μιλάμε για γαλακτώματα. Έφτιαξα ένα ώραίο γαλάκτωμα, όπως η συνταγή σου για λοσόν σώματος, απλά το επιξα λίγο με xanthan, για να είναι πιο κρεμώδες. Έγινε υπέροχο. Μόνο που πήρε λίγο χρώμα μετά από μερικές μέρες. Σα να λέμε έκανε 'Ηλιοθεραπεια'. Από άρωμα -βανίλια- δεν έχει αλοιωθεί ούτε από αφή. Το πρώτο που έφτιαξα , χωρίς xanthan, δεν είχε αλλάξει χρωματάκι. .....
Και.. έφτιαξα και κρέμα σώματος με έγχυμα καλέντουλα και λεβάντας , έβαλα και λίγο βάμμα καλέντουλα , αλόη και άρωμα βανίλια και λεβάντα. Αλλά σα να έκοψε κομματάκι. Βέβαια εγώ το ανακατεύω και το απλώνω πάλι ... Μήπως ευθύνεται και η υπερβολική ζέστη??
Ξέρω σε κούρασα, αλλά δεεεεεεεν είμαι μόνο εγώ που περιμένω απαντήσεις. Βλέπεις, έχω βάλει και άλλους στο τρυπάκι και η ουρά μεγαλώνει...
Φιλάκια
Φωτεινή
sweet elena72, δίκιο έχεις για τις θερμοκρασίες αρκεί να μην έχεις φάει την πετριά όπως εγώ :P
ΑπάντησηΔιαγραφήπάντως απέχω της κανονικής μαγειρικής...
ωραιοτάτη φωτεινή, καλημέρα!
πολύ επεξηγηματικό αυτό το perfume!! υποψιάζομαι ότι θα είναι αιθέριο διαλυμμένο σε λάδι..αν ήταν σε αλκοολ δε θα αναρωτιόσασταν..
Αυτό με το.. ηλιοκαμμένο γαλάκτωμα δεν το'χω ματαξανακούσει:) δε νομίζω να φταίει η xanthan, τί έγχυμα βάλατε? και όταν λέτε άρωμα βανίλια τι εννοείτε? αιθέριο? στην ουσία δεν είναι αιθέριο, είναι absolute, πηχτό και καφέ σκούρο, εντός ή εκτός ψυγείου?
συμπτωματικά, η επόμενη συνταγή θα είναι κρέμα βανίλια!
Όπως εχω ξαναπεί για όλα τα σκευασματα χρησιμοποιώ emulsifying wax και η υφή είναι αυτή που επιλέγει κανείς και δεν "κοβει"
Στο μπλογκ όμως δίνω (και κανω) συνταγες με κερί μελισσας γιατί μου γκρινιάζουν για τα δυσεύρετα υλικά..
Λίγο βούτυρο κακάο και λεκιθίνη βοηθάνε στην ενοποίηση με το κερί.
Οταν λετε έκοψε, εννοείτε διαχωρίστηκε κατά τη διάρκεια της παρασκευής? αν ναι φροντίστε να ζεσταίνετε το βάμμα καλά στην υδατική βάση για να εξατμίζεται το οινόπνευμα, οι δυο βασεις να έχουν την ίδια θερμοκρασία, και προσθέστε λίγο λίγο την υδατική.
Αν "εβγαλε" νερό μετά την παρασκευή, αυτό οφείλεται και στην υψηλή θερμοκρασία αλλά δεν επηρεαζει το τελικό προιόν, το ανακατεύετε καλά και είναι οκ. Πάντως να το βάλετε στο ψυγείο (μονίμως) ιδιαίτερα αν έχει εγχυμα γιατί είναι αλλοιώσιμο.
Στην κρέμα βανίλια που θα δώσω, (με κερί μέλισσας) πέτυχα πολύ καλές αναλογίες, δε διαχωρίζεται καθόλου! θα το δείτε και στις φωτό..
Πολύ χαίρομαι μαγισσούλα για την άμεση απάντηση. Όσο αφορά το γαλάκτωμα δεν έχω βάλει κανένα έγχυμα αλλά σκέτο αποσταγμένο νερό και το αρωμάτισα στο τέλος μόνο με περ. 60 σταγόνες (μπορεί και περισσότερο) αιθέριο έλαιο με άρωμα βανίλιας. Έχει καλή υφή, όπως το γαλάκτωμα του εμπορίου και χρωματάκι σοκολατούχο ανοικτό και ναί ναι .. αντέχει εκτός ψυγτείου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν είναι και τίποτε δύσκολο, μια και η μικρή μου τελείωνει 300ml σε περ. 15 ημέρες
Τώρα στη κρέμα σώματος. Που μπορώ να βρω το emulsifying wax???? Εκτός του Ρουμπουλάκη έχω ανακαλύψει κι έναν άλλον εκεί κοντά, μάλλον δύο (αν δεν κάνω λάθος πρόκειται το Πλάτων και Μάνης στην Γερανίου), αλλά δεν τους έχω επισκεπτεί ακόμα για να διαπιστώσω τι ακριβώς έχουν
Ενώ είχα κάνει μια χαρά τη κρέμα και την έβαλα στο ψυγείο , όταν την χρησιμοποιούσα έβγαζε πολύ λάδι και την άφισα έξω για να την ανακατέψω, αλλά .... μου έγινε πολύ ρευστή. Δεν ήταν πια κρέμα αλλά κάτι σε κομμένο αυγολέμονο. Όπως όμως ανέφερα και νωρίτερα, τη χρησιμοποιήσα και είναι μια χαρά, μόνο που τρέχει κάπως κατά την εφαρμογή.
Και παρακαλώ μεταξύ μας... ας μιλάμε στον ενικό... κάνει καλό
Φωτεινή
φωτεινή dear,
ΑπάντησηΔιαγραφήμετά από αρκετό καιρό ενασχόλησης με το σπορ, και κατόπιν έρευνας αγορας που προέκυψε κυρίως για την ανευρεση πιο σπάνιων α υλών, προμηθευομαι πλεον το 95% των α υλων με παραγγελία από το νετ απο συγκεκεριμένες εταιρίες. Η ποιότητα είναι εξαιρετική, το 80% είναι BIO και οι τιμές τετοιες που σε κάνουν και θυμώνεις με τους ντόπιους οι οποίοι πρέπει να βγάζουν παλαβά κέρδη..
αληθεια στο ρουμπουλακη, τι αγοράζεις?
Μέχρι στιγμής αγόρασα μόνο gel Aloe. Όλα τα άλλα από φαρμακεία και bio shops. Σκέπτομαι όμως να αγοράσω και διοξείδιο νατρίου για την παρασκευή σαπουνιού. Θα δούμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για το νετ έχεις απόλυτο right. Οι τιμές είναι με απόσταση πολύ καλύτερες από τις εγχώριες και η ποικηλία μεγάλη. Μάλλον θα πρέπει κι εγώ να αρχίσω έτσι αντί να τρέχω μέσα στο λιοπύρι στο κέντρο
ok φωτεινή :)
ΑπάντησηΔιαγραφήαν χρειαστείς κάτι πες μου
Μαγισσούλα Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚάτι κάνω λάθος και δεν μπορώ να σου στείλω mail. Τα ingridients είναι:
Corn Starch, rice starch, Silica, Herbal extract mixture from: Calendula, arnica, witch Hazel, Daisy, Sage, Rosemary, Orris, Lavender Oil, Lauroyl Lysine, Rose oil.
Καλή επιτυχία!
Βρήκες τίποτα καλό για πανάδες?
Φιλιά Άννα
καλημέρα Άννα,
ΑπάντησηΔιαγραφήτο mail μου είναι
mybeautyelixirs@yahoo.gr
στείλε μου ένα αναγνωριστικό για να σου απαντήσω για τις πανάδες:)
kisses
DEAR WITCH �����������
ΑπάντησηΔιαγραφή��� ������� � �������� � ��������� ���� ��� � ������� ������� �� ����� � � ������ ����� "�� � ���. �� ������ �� �� ����������� ��� �� �� ��� ������ ����������. �� �� � � ����������� ���� �� �� � �������; �� �� �� �������� ������. �� �-�� �
@ στο τελευταίο σχόλιο
ΑπάντησηΔιαγραφήτα ελληνικά δεν διαβάζονται, αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, γράψτε το σε άψογα grenglish :)
Γειά σας με λένε Τάνια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι να πώ έχεις κάνει φοβερή δουλειά!
Συγχαρητήρια!
Σαν καινούρια και πρωτάρα εδώ έχω ήδη περάσει πολλές ώρες διαβάζοντας πολύ ενδιαφέροντα πράγματα αναζητώντας πάντα μια άλλη ποιότητα ζωής.
Και σε ευχαριστώ.
Ενδιαφέρομαι να φτιάξω παιδικό σαμπουάν ή παιδικό σαπούνι σώματος.Ελαιόλαδο υπάρχει στην οικογένεια σε αφθονία.
Μήπως έχετε να μου προτείνεται κάτι για τον τρόπο και τα υλικά.
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Τάνια,
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια.
Σύντομα σκοπεύω να γράψω σχετικά με την παρασκευή σαπουνιου, πρωτα κλασσικού και μετά υγρού. Η διαδικασία, χωρίς να είναι δύσκολη, χρειάζεται αρκετή προσοχή εφόσον γίνεται χρήση καυστικής σόδας και καυστικής ποτάσσας αντίστοιχα. Θα χρειαστει να γράψω αρκετά ποστ για το θέμα.
Coming soon :)
οταν γραφεις φλιτσανα ποσων ml εννοεις
ΑπάντησηΔιαγραφή