τα υλικά
-2 κούπες γάλα-½ με ¾ της κούπας ζάχαρη
-2 κρόκους αυγών
-1 κούπα κρέμα γάλακτος
-½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-1 κουταλάκι του γλυκού εσανς βανίλιας
το φτιάχνουμε
-Ζεσταίνουμε πολύ καλά το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη μισή ζάχαρη.
-Σε μια κατσαρόλα, χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη με ένα μίξερ χειρός, μέχρι να πάρουν απαλό κίτρινο χρήμα και να πήξουν καλά
-Προσθέτουμε στο μίγμα των αυγών το ζεστό μίγμα τμηματικά και χτυπώντας διαρκώς με το μίξερ
-Σε χαμηλή φωτιά ή καλύτερα σε μπαιν-μαρι ανακατεύουμε το υποψήφιο παγωτό μέχρι να γίνει μια ελαφριά κρέμα
-Βάζουμε την κατσαρόλα σε μια λεκάνη με παγωμένο νερό και παγάκια μέχρι να κρυώσει. Ανακατεύουμε στ τακτά χρονικά διαστήματα.
-Προσθέτουμε την εσανς βανίλιας, ανακατεύουμε και αφήνουμε την κρέμα για 2 ώρες στο ψυγείο.
-Μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ παγωτού και τη βάζουμε στην κατάψυξη.
-Καλό είναι να χτυπάμε το παγωτό με το μίξερ ανά μια ώρα 5-6 φορές για να γίνει αφράτο.
-Βανιλοπαγωτοτρώμε.
με φυσική βανίλια
Αντικαθιστούμε την εσανς με 2 μπαστουνάκια βανίλιας σχισμένα κατά μήκος. Θα τα βάλουμε με στο μίγμα γάλακτος κρέμας που θα ζεστάνουμε. Για να αρωματιστεί το μίγμα θα το αφήσουμε για 2 ώρες, θα το ξαναζεστάνουμε και αφού αφαιρέσουμε τα μπαστουνάκια συνεχίζουμε τη δουλειά.
με μαστίχα
Αντικαθιστούμε την εσανς με 5-6 δάκρυα μαστίχας. Θα τα αλέσουμε στο μπλέντερ με τη μισή ζάχαρη που θα βάλουμε στο μίγμα γάλακτος-κρέμας. Συνεχίζουμε ως άνω.
ακούμε l’histoire d’un amour