20 Ιουλίου 2007

απαλό peeling προσώπου



Καλά το έλεγα εγώ πως η Σαντορίνη θα δώσει εκρηκτική ώθηση στη δημιουργική έμπνευση της γοητευτικής e-Ελευθερίας!
Voila sa nouvelle création, μια συνταγή για ήπιο peeling προσώπου. Η ιδέα είναι πολύ ωραία, βασίζεται στην παρασκευή μιας θρεπτικής κρέμας και την προσθήκη ενός μέσου μηχανικής απολέπισης, στην περίπτωσή μας πούδρα από καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς (rose hips) που είναι ιδιαίτερα πλούσιοι σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Tην πούδρα αυτή είτε την αγοράζουμε από το νετ έτοιμη για καλλυντική χρήση, είτε τη φτιάχνουμε αλέθοντας στο μπλέντερ καρπούς αγριοτριανταφυλλιάς που θα αγοράσουμε από καταστήματα βοτάνων. Πολλά καταστήματα ΒΙΟ πωλούν τσάι από rose hips σε φακελάκια, η χαρά της ακαμάτρας κόρης :)


Η e-Ελευθερία βέβαια είναι πολύ προχώ και για την παρασκευή της κρέμας χρησιμοποίησε για γαλακτοματοποιητή, emulsifying wax. Εκτός από προχώ όμως είναι και αδαμαντίνου χαρακτήρος και είχε την ευγένεια να δώσει τις αναλογίες για κρέμα με το παλιό καλό μελισσοκέρι. Ορίστε οι δύο εκδοχές.

-->

soft rose hip scrub (με emulsifying wax)


για τη βάση των ελαίων

- 1 κ.γ. (5 γρ. περίπου) emulsifying wax
- 2 κ.γ.(10 ml) βαλσαμέλαιο
- 1 κ.γ.(5 ml) λάδι αβοκάντο
- 1 κ.γ.(5 ml) λάδι από σπόρους σταφυλλιού

για την υδατική βάση

- 2 κ.σ. (30 ml) ροδόνερο
- 3 σταγόνες βάμμα πρόπολης
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλλαντοϊνη

αιθέρια έλαια και πρόσθετα

- 5 σταγόνες πορτοκάλι
- 3 σταγόνες νερολί
- 5 σταγόνες ροδόξυλο
- 2 σταγόνες πατσουλί
- 3 σταγόνες βιταμίνη Ε
- 3 σταγόνες βιταμίνη Α
- 4 κ.γ. πούδρα rose hips (ο καρπός της αγριοτριανταφυλλιάς εικονίζεται δεξιά)
- 1/8 κουταλιάς του γλυκού κόκκινη φυτική βαφή (προαιρετικά)

Oι αναλογίες για την κρέμα με το κερί μέλισσας είναι:


soft rose hip scrub (με κερί μέλισσας)

για τη βάση των ελαίων
- 1 κ.γ.(5 ml) βούτυρο κακάο
- 1 κ.γ.(5 ml) λάδι αβοκάντο
- 2 κ.σ.(30 ml) βαλσαμέλαιο
- 1 κ.σ. τριμμένο κερί μέλισσας
- 2 κάψουλες λεκιθίνη

για την υδατική βάση

- 2 κ.σ.(30 ml) ροδόνερο
- 3 σταγόνες βάμμα πρόπολης
- 2 κ.γ.(10 ml) τζελ αλόης
- ¼ κουταλάκι βόρακα

αιθέρια έλαια και πρόσθετα

- Τα ίδια με την προχώ εκδοχή. Αν θέλουμε προσθέτουμε 1-2 κ.γ. πούδρα επιπλέον.

Για να φτιάξουμε τις κρέμες, είτε την avancée είτε την classique, ακολουθούμε τις βασικές οδηγίες. Την πούδρα την προσθέτουμε στο τέλος μαζί με τα αιθέρια έλαια και θα την ενοποιήσουμε καλά.






merci Έλευθερία! και τώρα λίγη γκρίνια για επιδόρπιο:

Δεν είναι στις συνήθειές μου να χρησιμοποιώ το blog για να γκρινιάζω ή να ..καταγγείλω διάφορες ομορφιές που συμβαίνουν. Γνωρίζω πολύ καλά πως πολλές συνταγές που έχω δώσει έχουν αντιγραφεί, τις περισσότερες φορές αυτούσιες και με τον ίδιο τίτλο, και κυκλοφορούν με χάρη και αυτοπεποίθηση σε διάφορα forums(fora είναι το σωστό :). Το γεγονός με αφήνει παγερά αδιάφορη παρόλο που οι αντιγραφείς δε σέβονται τη δουλειά μου, δεν έχουν ζητήσει ποτέ την άδειά μου παρά τη σχετική επισήμανση και φυσικά δεν αναφέρουν πηγή. Έως τώρα, μια φορά μόνο αντέδρασα και όχι μέσω του blog όταν χρησιμοποιηθήκαν κάποια άρθρα για διαφήμιση εμπορικών προϊόντων. Μετά από σχετική επισήμανση φίλης του blog, διαπίστωσα πως κάποιες συνταγές έχουν αντιγραφεί από τους διαχειριστές κάποιων forums με περιεχόμενο..μαγιολίστικο, χαμηλού και σκοταδιστικού επιπέδου όπου τα ματζουνοξόρκια και τα δεσίματα-λυσίματα δίνουν και παίρνουν. Διευκρινίζω λοιπόν πως δε συμμετέχω σε κανένα forum οποιουδήποτε περιεχομένου,..απεταξάμην τέτοιες άρρωστες καταστάσεις και οι συνταγές που βρίσκονται εκεί αυτούσιες και με τον ίδιο τίτλο είναι προϊόντα..γνήσιας αντιγραφής.

Ακούμε The Doors, People Are Strange.

37 σχόλια:

  1. ωραια ιδεα αληθεια οχι σαν τη δικια μου που εβαλα αλατι στην cold cream!

    για το αλλο δε μου μιλησες
    ποιο ειναι το φορουμ? θα σκασω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι όμως akamatra, μπορεί η ιδέα σου να είναι απλή αλλά τη δουλειά της την κάνει μια χαρά. Θα μπορούσες να βάλεις και ότι άλλο βότανο ήθελες, το αλάτι μπορεί να είναι too aggressive για το πρόσωπο.

    Για το άλλο σιγά μη σου πω, τα ξέρω τα καμώματά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα (ε..χμ) και καλή εβομάδα! καλή μας μάγισσα, έχω πρόσβαση σε ροζε-χιπ-ιά, να μαζέψω καρπό και να τον ξεράνω για να τον πουδράρω μετά, ή είμαι αφελής? κι αν κατάλαβα καλά, τα φακελάκια για το ρόφημα κάνουν την ίδια δουλειά, γιατί και σ'αυτά έχω πρόσβαση. Το πίλινγκ που κάνει το εν λόγω φυτό είναι μηχανικό ή χημικό? και μ'αυτό τον βομβαρδισμό ερωτήσεων, όβερ και μερσί:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά ωραία ιδέα και για να πω την αλήθεια και η ιδέα με την cold cream δεν μου φαίνεται καθόλου άσχημη.
    Και εγώ θα ρωτούσα όπως η heart n soul, το τσάι κάνει την ίδια δουλειά; Tι είδους φυτική βαφή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε;
    Ελπίζω να μην σας ζάλισα με τις ερωτήσεις μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ελευθερία βρήκε ηρεμία εκεί στην όμορφη Σαντορίνη και δημιουργεί.
    Όσο για τα μαγιολίκια και τις χαζομάρες που κάνουν μερικοί μερικοί, μπορώ να πω ότι εσύ, έχεις τόση σχέση με μαγιολίκια και φόρουμς, όση εγώ με τον πάπα της Ρώμης αυτοπροσώπως...
    Μα το λέει και το τίτλος της καλοί μου αναγνώστες: μάγισσα των ελιξηρίων της ομορφιάς μας. Κι αν κρίνω από το δύστροπο δερματάκι μου...μας κάνει όντως μαγικά! Thanks babe που φροντίζεις για την εμορφάδα μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλώς τη heart :)
    Αν η ροζεχιπιά σας είναι του γένους rosa canina ή rosa mosqueta, λίγο απίθανο το δεύτερο μια και το είδος ευδοκιμεί στη νότια Αμερική, τότε ναι αλέστε την! Την ίδια δουλειά κάνει το τσάι, εννοείται το περιεχόμενο των φακελακίων ε? Μαρίνα, το λέω και σε σας. Επειδή(ς) είμαι κι εγώ κόρη προχώ, χρησιμοποιώ την καλλυντική έκδοση, αλλά αυτό το τσάι το βλέπω μια χαρά, είναι και ΒΙΟ. Τώρα για ακόμα πιο λεπτό αποτέλεσμα μην ξεχνάτε το μύλο του καφέ. Έχω έναν τραντίσιοναλ γιαννιώτικο θαύμα.

    Heart dearest, μηχανικό είναι αφού χρησιμοποιούμε κόκκους. Το χημικό το κάνουν τα AHA.

    Μαρίνα, η Ελευθερία πρέπει να εννοεί το συμπυκνωμένο εκχύλισμα παντζαριών. Κανένα πρόβλημα αν δεν έχετε, είναι για ..οπτική χρήση.


    deli είδατε? Κάθομαι τώρα και εξηγώ πως δε συμμετέχω σε τέτοια. Πάντως όταν είδα το περιεχόμενο αυτου του πράγματος με έπιασε κάτι ανάμεσα σε ευθυμία (γελοιότητες) και ανατριχίλα (η επιτομή της κατινιάς)μπρρρρ!

    Ναι, η γοητευτική κόρη στη γοητευτική νήσο, αισθάνεται!
    Πολύ χαίρομαι αν σε βοήθησε η κρέμα μου, σμακ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χμ, το γένος κι από που κρατά η σκούφια της δεν το γνωρίζω, ο καρπός όμως είναι σαν της φωτό σας, να αρκεστώ στα φακελλάκια άραγε (στο περιεχόμενο βεβαίως βεβαίως:). Έλεγα μην έχει αχα πάντως λόγω βιταμίνας σε, εκτός κι αν τα χω μπερδέψει. το συμπυκνωμένο εκχύλισμα παντζαριών (ωραία ιδέα) το φτιάχνετε ή το βρίσκετε έτοιμο; μερσί μαζίκ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. χεχε, ετοιματζίδικο και αυτό, εμείς οι προχώ είμαστε τεμπέλες!
    ναι, καλύτερα να αρκεστείτε στα φακελάκια, τη φωτό την έβαλα για να δείτε τι θα σας δωσουν στο βοτανοπωλείο, όχι για να τις συλλέξετε. Γιατί και οι τριανταφυλλιες στον κήπο μου έχουν παρόμοιους καρπούς.
    Οχι, δεν έχει οξεα φρούτων το αποξηραμένο rose hip.
    Kάπου, σε κάποιο αφιέρωμα, στη μπανάνα νομίζω έχω γραψει για μάσκα naturelle με ΑΗΑ. Αν δε βαριέστε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλή μου γουίτς, τη μπανανομασκούλα για όλους τους τύπους δέρματος (αν αυτή εννοούτε) την έχω ήδη τιμήσει, μια μέρα θα αξιωθώ να κάνω και την άλλη για λιπαρούς τύπους σαν εμένα, προς το παρόν δεν έχω βάμματα και θάματα:)
    μερσί μποκού για το χρόνο σας:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μμμμμμμμμμμμ, ειναι σαν γεμιση κρουσαν κρεμας με υποψιες φραουλας αρωματισμενο με κακαο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ευχαριστώ για την απάντηση. Ωραία είναι η φυτική βαφή μα που να τρέχω να τη βρω. Η ιδέα σας με το τσάι και τον μύλο του καφέ φαίνεται καλή για όλα τα βότανα.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. heart, εννούσα τη φράουλα, scusate mi;)

    μαριλένα τι παιδί είσαι εσύ :)

    Μαρίνα, ναι κάνει για όλα τα βότανα.

    γειά σας κόρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την καλησπέρα μου στην Μαγισοούλα και τις κόρες της! Μην στενοχωριέσαι Μαγισσούλα άλλωστε «Σκέψου, και θα πεθαίνεις σαν διωγμένος εγκληματίας, μιμήσου και θα ζεις ευτυχισμένος σαν βλάκας.» είπε ό Ονορε ντε Μπαλζάκ.
    Εγώβ πάντως προτιμώ να πεθάνω ως "εγκληματίας".
    Σε χαιρετώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. witch με φρουτομπερδεύετε! οι φράουλες θα περιμένουν την άνοιξη!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πολύ θα μου άρεσε να βλέπω το ηλιοβασίλεμμα με Doors υπόκρουση.. Εδώ και με ..Jenifer Lopez δηλαδή! (Let's get louddd!)

    -Που θα βρώ αιθέρια έλαια pls??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μια καλησπέρα πέρασα να πω στις τόσο δραστήριες μάγισσες. Λόγω πολύ φορτωμένου προγράμματος έχασα την επαφή για πολύ καιρό και ζαλίστηκα με την τόση καλλυντικοπαραγωγή! Αισθάνομαι ότι πρασίνισα και λίγο!... Είναι όλα υπέραχα και μπράβο σας! Εγώ το μόνο που κατάφερα να μάθω από χημικό που ασχολείται με το ίδιο χόμπι είναι ότι δεν βάζει καν κερί για γαλακτοματοποιητή στις κρέμες της αλλά σε αποσταγμένο νερό διαλύει κόκκους λεκιθίνης για τουλάχιστον 5-6 ώρες οπότε παίρνει στις κρέμες την ρευστότητα που θέλει. δεν το δοκίμασα όμως, απλά το λέω για όσες πειραματίζονται.Πολλά φιλιά:):):)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. καλημέρα :)
    αχ αυτή η Σαντορίνη ...:)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. καλημέρα κόρες :)

    Isida, δεν τίθεται θέμα στεναχώριας, τίθεται αφενός θέμα παραβίασης των αρχών μου μέσω της κλοπής και αφετέρου θέμα οικονομικού οφέλους διαφόρων αγυρτών. Γιατί δεν είναι μόνο το copy paste σ'αυτό τον υποβαθμισμένο χώρο, είναι και η παραπομπή στο μαγαζάκι του για την αγορά πρώτων υλών.

    heart, δίκιο έχετε, σας φρουτομπέρδεψα, αλλά έχει και συνταγή με AHA και άλλων φρούτων χειμερινών.

    κατερίνα, Σαντορίνη να'ναι κι ότι να'ναι!
    Για αιθέρια, το σίγουρο είναι ότι δε θα σας παραπέμψω στο μαγαζάκι το specialized στα μαγιολίκια..
    Θα βρείτε και σε φαρμακεία, θα πρότεινα να αποφύγετε μια πολύ γνωστή μάρκα -δεν με πείθει η ποιότητά τους-, σε καταστήματα ΒΙΟ και στο νετ. Αν θέτε να σας πω συγκεκριμένα, e-mail me please!

    marietta, καλώς τηνα κι ας άργησε! και μπορεί να αργήσατε αλλά μας δώσατε ιδέα φοβερή.
    Σας ασπάζομαι, και σας περιμένουμε συχνότερα.

    Natassa, αχ η Σαντορίνη αλλά και η παραμεθόριος δεν πάει πίσω..Ορίστε μας, κλαίν οι χήρες, κλαιν κι οι παντρεμένες :)

    Ελευθερία, δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά χαρακτηριστήκατε ως κόρη μου! Πως τα καταφέρνετε μια εσεις, μια η heart να εμφανίζεστε babies δεν ξέρω..
    Moυ φαίνεται τώρα που άρχισα να γκρινιάζω, θα κάνω επίσημη δήλωση σε επόμενο ποστ ότι αποδέχομαι ως μαναδική κόρη μου (in law) τη Μαριλένα.

    Βisous a toutes :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σήμερα το βράδυ θα την ξεκινήσω :)
    αυριο θα έχετε ανταποκριση!
    όσο για την Σαντορίνη, που είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη κατά την γνώμη μου ... έχω την τύχη να την έχω επισκεφθεί όλες τις εποχές, αυτή η άγρια ομορφιά της τον χειμώνα και αυτό το μυστήριο που βγάζει την κάνουν ...μέρος μυθικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χειμώνα δεν την έχω γνωρίσει, μη μου βάζετε ιδέες και πάω και κατσικωθώ στην Ελευθερία!

    Για το σκευασμα σας έχω στείλει μέηλ σχτικά με τον τρόπο χρήσης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Καλημέρα και Χρόνια Πολλά στους Εορτάντες!!!
    Μαγισσούλα όλα δανεικά είναι....
    «Όπως όσοι βαδίζουν στον ήλιο, παρακολουθούνται από τη σκιά τους, έτσι κι όσοι έχουν μεγάλη δόξα, παρακολουθούνται από το φθόνο.» ΣΩΚΡΑΤΗΣ
    Και γω το αντέγραψα αυτό (λολ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. καλημέρα μάνα μάγισσα ...μου λείψατε!!

    Να σας πω , πως οι κρεμούλες που έφτιαξα με την δική σας συνταγή , αναλώθηκαν και μου ξεκινήσαν τις παραγγελίες ,γιατί λέει δεν τους πείραξε τα ματάκια που όλες οι άλλες τις πειράζουν γιατί είναι αλλεργικές῎.

    Και αγχώθηκα η γυναίκα...γιατί δεν προλαβαίνω...να φτιάξω.
    Ημαρτον κύριε!! Λυσσιάξαν σου λέω.

    Κατά τα άλλα όλα καλά..
    Εσύ???
    Μην δίνεις σημασία στα φορουτέτοια...μπούρδες είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. να περνάω καθημερινά να μου κάνετε τέτοια κομπλιμάν! όσο για το γρίφο, σκέφτομαι κολοκύθα με χυμό λεμονιούνε? ή γιαουρτάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Isida, μου άρεσε το απόφθεγμα, λέτε να είχε εμένα στο νου του ο Σωκράτης;)

    tdjm, κι εμένα μου λείψατε!
    Είδατε λοιπόν τι σουξεδιάρικες κρέμες έχω? εμένα μου λέτε? και που να δείτε αν φτιάχνατε και αντρικά σκευάσματα, αφτερ σέιβ, κρεμες ξυρίσματος κλπ, εκεί να δείτε.. λύσσια!
    Εμείς (αι μάγισσαι) το παλεύουμε, να δούμε αν το νικήσουμε..
    Χαίρομαι που είσαι καλά :)

    heart, dear δεν ειναι γρίφος, τα λέω τα φρουτάκια στο φραουλοποστ. Πάντως η κολοκυθα και μόνη της λέει. Αν βάλετε λεμόνι προσέξτε την ποσότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. καλημέρα:)
    έκανα χθες δοκιμή, αν και η αλήθεια είναι ότι δεν έλαβα μειλ με οδηγίες :), όμως οφείλω να σου πω, ότι νοιώθω αυτή η κρέμα να με κάνει να νοιώθω πιο όμορφη :) :)
    ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. τι να μου κάνεις εμένα αγάπη μου το μαλακό peeling?

    υγ που θέλει ελαφρόπετρα το δέρμα μου????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Καλησπέρα σε όλους!!!Δε νομίζω ότι θα μπορούσε κανείς να παρουσιάσει την συνταγούλα πιο όμορφα από ότι εσύ. Πραγματικά χαίρομαι πολύ που υπάρχει αυτό το blog. Μας δίνεις ιδέες για να είμαστε οι ωραιότερες όλων!!!! Ως αναφορά στο ''κόρη'', δεν ξέρω τι λένε μαγισσούλα μου, πάντως περιμένω να γίνει το λαδάκι με τη σεντέλα να φτιάξω καμία αντιρυτιδική γιατί ο χρόνος είναι ο χειρότερος εχθρός!!!Τώρα που δεν έχω το άγχος της Αθήνας κάθομαι και χαζεύω το πανέμορφο προσωπάκι μου και συνειδητοποιώ ότι τελικά δεν είναι και τόσο πανέμορφο...Οι ρυτίδες έχουν αρχίσει και κάνουν την εμφάνισή τους!!!Βέβαια δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα, αλλά η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. N'est pas???
    ΥΓ:το πανέμορφο μην το παίρνετε κυριολεκτικά. Πλάκα κάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Mαμά ..καλημέρα!!!

    Πάω για τα γαλακτώματα και τις λοσιόν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Nατάσσα, έκανα ξανά forward το mail, ελπίζω να το πήρες.Xαίρομαι που είσαι ευχαριστημένη με την κρέμα!

    Κόρη tsaperdona, δε σε εμποδίζει κάνενας να βάλεις και ελαφρόπετρα ;)

    Γοητευτική Ελευθερία, και το μπλογκ χαίρεται που υπάρχετε εσείς!
    Το ότι είστε πανέμορφη και νεοτάτου δεν το συζητώ αλλά φτιάξτε κι μια centella καλού κακού να βρίσκεται!

    Καλώς την ξανθιά :)
    πάντως χαίρομαι που έχω τόσες κόρες έστω και virtual,
    Εξισσοροπείτε τη σαρωτική επίδραση του real γιόκα μου.

    κόρη, βλέπω πήρατε τον αέρα της αρωματικής μαγειρικής, πολύ χαίρομαι!

    bisous :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μαγισσουλα μου, βαλε επειγοντως μια συνταγη για να παρασυρθει το μυαλο μου στις ομορφες υφες και μυρωδιες που δημιουργεις, και να μπορεσω να ξεχαστω λιγο γιατι ειμαι πολυ μα πολυ λυπημενη.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Witch! Λοιπόν φυσικά θα σκεφτόταν εσένα! Μα τι ερώτηση!!! Ποιούς θα σκεφτόταν? τους ακατανόμαστους? λολ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καλημέρα κόρες!

    @ Isida,
    α μερσί, μου λύσατε την απορία:-;

    @ baby marilena,
    όπως βλέπεις η επιθυμία σου εξετελέσθη! ποιός σε πείραξε να τον δείρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. εγω με πειραξα και μαλιστα με το χειροτερο τροπο γιατι ειμαι μια ηλιθια που ξερει παντα να κανει αυτο που πρεπει και οχι αυτο που θελει και να χανει ευκαιριες που δε θα ξαναεμφανιστουν. Και οταν αυτο που θες ειναι εκει και το διωχνεις και μετα κατακρινεις τον εαυτο σου ενω ξερεις οτι μετα απο καποιο καιρο θα ξανακανεις το ιδιο, τοτε μονο οι online κρεμουλες σου απομενουν. Δεν το πιστευω οτι το κανω αυτο στον εαυτο μου. Δεν ξερω τι να κανω. Και επιφανεικα το ζητημα που με απασχολε φαινεται πολυ ρηχο. Στην πραγματικοτητα ομως δεν ειναι. Παω να ζωγραφισω κανεναν Απολλωνα μηπως και σταματησω πια να σκεφτομαι. Το μυαλο μου εχει γεμισει πια. Απο τοτε που γεννηθηκα μονο σκεφτομαι. Το μονο που θελω ειναι να αδειασει το μυαλο μου και να μεινω αδρανης. Αυτο θελω. Ομως δε μου το προσφερω. Και μου το διωχνω μακρια. Και το χειροτερο ειναι οτι νιωθω ακομα πιο χαλια οταν παω να δικαιολογησω τον εαυτο μου για να ικανοποιησω τα υπολειμματα εγωισμου.


    Δεν ξερω τι με επιασε και γραφω τετοιες βλακειες αλλα ηθελα να τις πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. σχόλασες baby;)

    eh bien, μη τα βάζεις με σένα μαριλένα, καλύτερα να μιλήσεις με σένα. Ευκαιρία είνα να αρχίσεις την εκπαίδευση και να ασκείσαι σε αυτό που θέλεις και όχι στο πρέπει. Δεν είναι εύκολο..
    Να σου πω όμως κάτι? στην τελική αυτό που κάνουμε είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε ή μας βολεύει (πρακτικά ή ηθικά). Κι ας φαίνεται αντιφατικό εκ πρώτης.
    Σκέψου το..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. εχεις δικιο. Ισχυει νομιζω το δευτερο , δηλαδη ο,τι κανω ειναι αυτο που πρακτικα με βολευει. Ομως με πληγωνει και κυριως τωρα απου εχασα αυτο που ηθελα. Οταν φτανει η στιγμη να κανω κατι που εχω αποφασισει, σταματαω να δρω εγω και ο αλλος μου εαυτος κινειται... Και αυτος ο χρονος δε γυρναει πισω, συνεχισει απτοητος τον κυκλο του. Παω να διαβασω τωρα για το διαγωνισμα χημειας που γραφω αυριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. αααα, ma petite chou chou, θα τραβήξω τις κοτσίδες μου!
    Και αυτος ο χρονος δε γυρναει πισω..
    και είσαι 16 χρόνων! πόσο θες να γίνεις; 6;
    τι να πούμε και εμείς οι μάγισσες, το ξέρεις πως εχω γιο στην ηλικία σου; Βέβαια, τον γέννησα στα 5 γι'αυτό είμαι πιο νέα από τη μαμά σου ;-)

    Mη στεναχωριέσαι baby, τα πράγματα δεν είναι τόσο σοβαρά όσο φαίνονται, οφθαλμ-απάτες ζούμε..
    καλό διαγώνισμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

την αρωματοάπόψή σας πλιζ :)