23 Μαρτίου 2009

κρέμα χεριών με τίλιο, αρωματική & αναπλαστική!



Ξεφύλλιζα προχθές ένα τετράδιο, σχολικό, από αυτά του my beloved son, όπου έγραφα τις πρώτες μου συνταγές. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα τη φόρμουλα της κρέμας που είχα πρωτοφτιάξει, μια απλή, πολύ απλή συνταγή, με ένα μόνο έλαιο στο οποίο είχα εκχυλίσει 5-6 διαφορετικά βότανα. Ακόμα θυμάμαι την έκπληξή μου, όταν τυχαία την έβαλα στο χέρι μου που μόλις είχα..κάψει. Μετά από πέντε λεπτά είχε φύγει το σημάδι και ο πόνος πήγε περίπατο. Από τότε, τα βοτανικά έλαια έγιναν το αγαπημένο μου συστατικό. Η περιπλάνηση στο μαγικό κήπο των βοτάνων είχε αρχίσει...



Στην ταμπακέρα τώρα. Αν ξεφύλλιζα το τετράδιο το έκανα για να πάρω ιδέες για μια κρέμα χεριών που ήθελα να φτιάξω: πλούσια, θρεπτική, προστατευτική, αναπλαστική. Να τα έχει όλα, και προπάντων να έχει βοτανικά έλαια. Άρχισα να καταγράφω τα βότανα που χρειαζόμουν και το βότανο-πρωταγωνιστή το βρήκα σε αυτό το εμπνευσμένο ποστ της Ιsidora. Mesdames et messieurs voila, το τίλιο!



Tilia x (platyphyllos, cordata, europea), Tiliaceae

Το τίλιο, το γνωστό προσφιλές μας αφέψημα, παρασκευάζεται από τα φύλλα και τα άνθη της φιλύρας (ή φλαμουριάς). Η φιλύρα είναι δένδρο φυλλοβόλο που απαντάται στο βόρειο ημισφαίριο, φτάνει μέχρι και τα 40 μέτρα σε ύψος, έχει φύλλα καρδιόσχημα και λευκά άνθη με έντονο άρωμα.



Tα άνθη της φιλύρας περιέχουν πτητικό (αιθέριο) έλαιο αποτελούμενο κυρίως από φαρνεσόλη που τους δίνει το χαρακτηριστικό γλυκό τους άρωμα. Ακόμη, τα άνθη και τα φύλλα περιέχουν φλαβονικά γλυκοσίδια, (εσπεριδίνη και κερκετίνη) τα οποία τις προσδίδουν αντιοξειδωτικές, αντιφλογιστικές και χαλαρωτικές ιδιότητες, σαπωνίνες, τανίνες στις οποίες οφείλει τις στυπτικές, αντισηπτικές και βακτηριοστατικές της ιδιότητες, άλατα μαγγανίου και βανιλίνη.

Στη βοτανοθεραπεία, το τίλιο θεωρείται νευροτονωτικό, καταπραϋντικό, ελαφρύ υπνωτικό, αντισπασμωδικό, εφιδρωτικό, ήπιο στυπτικό, χαλαρωτικό ίαμα ιδανικό για τη νευρική ένταση, προλαμβάνει τη δημιουργία της αρτηριοσκλήρυνσης και της υπέρτασης, κατάλληλο για την αντιμετώπιση των πονοκεφάλων και της αϋπνίας.
Στην κοσμητολογία χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, τη λεύκανση των φακίδων και την τόνωση των μαλλιών.

Πληροφορίες από:
~Richard Mabey, The new age herbalist, Simon & Schuster
~Danid Hoffmann, Οδηγός Βοτανοθεραπείας, Διόπτρα
~Ρ. Γκόλιου, 200 βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες, Μαλλιάρης Παιδεία




Για να φτιάξουμε την αναπλαστική κρέμα χεριών που περιλαμβάνει το μενού, θα χρειαστεί πρώτα να ετοιμάσουμε εκχύλισμα τίλιου σε φυτικό έλαιο. Χρησιμοποίησα λάδι jojoba που δεν οξειδώνεται εύκολα –στην ουσία πρόκειται για υγρό κερί-, και αποξηραμένα άνθη και φύλλα τίλου σε αναλογία 3:1, τρία μέρη έλαιο και ένα μέρος βότανο. Για να επιταχύνω τη διαδικασία της εκχύλισης, τοποθέτησα το μπουκάλι με τα συστατικά στο καλοριφέρ για 20 ημέρες. Το λάδι του τίλιου το επέλεξα για τις αναπλαστικές και λευκαντικές του ιδιότητες.





Για να επιτείνω τον αναπλαστικό χαρακτήρα της κρέμας χρησιμοποίησα ακόμη δύο βοτανικά έλαια. Έλαιο από σύμφυτο, για τις επουλωτικές του ιδιότητες, το οποίο το εκχύλισα σε αμυγδαλέλαιο και έλαιο από χαμομήλι, (εκχύλισμα σε ελαιόλαδο), για τις καταπραϋντικές και αντιφλογιστικές του ιδιότητες. Έχουμε λοιπόν τη συνεργιστική δράση τριών βοτανικών ελαίων, τα οποία μαζί με τη λανολίνη και το κερί μέλισσας που σχηματίζουν ένα προστατευτικό φιλμ την επιδερμίδα, αποτρεπτικό της αφυδάτωσης, φτιάχνουν μια θρεπτική και αναπλαστική παρέα. Τη χαρούμενη αυτή παρέα τη συνοδεύει και η αντιγηραντική δράση του βούτυρου karité.



Πάμε να κρεμοφτιάξουμε. Οι αναλογίες δίνονται σε ογκομετρικά κουτάλια, (1κ.γ.=5ml, 1κ.σ.=15ml), για 200ml κρέμας περίπου.

αναπλαστική & θρεπτική κρέμα χεριών με τίλιο

η βάση των ελαίων
• 4 κ.γ. λάδι από τίλιο
• 2 κ.γ. λάδι από χαμομήλι
• 2 κ.γ. λάδι από σύμφυτο
• 1 κ.γ. λανολίνη
• 2 κ.γ. βούτυρο καριτέ

γαλακτωματοποιητές
• ½ κ.γ. στεατικό οξύ
• 2 κ.γ. emulsifying wax
• 2 κ.γ. κερί μέλισσας

η υδατική βάση
• 5 κ.σ. έγχυμα ή hydrosol από τίλιο
• 2 κ.σ. έγχυμα ή hydrosol από χαμομήλι
• 1 κ.σ. τζελ αλόης
• 1 κ.γ. γλυκερίνη
• ¼ κ.γ. xanthan gum

πρόσθετα
• 1/2 κ.γ. μέλι
• 1/2 κ.γ. αλλαντοΐνη
• 1/4 κ.γ. d-panthenol
• 1/4 κ.γ. βιταμίνη Ε
• 1/2 κ.γ. corn flour
• 15 σταγόνες εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ (συντηρητικό)

αιθέρια έλαια
• 15 σταγόνες bois de rose
• 15 σταγόνες palmarosa
• 10 σταγόνες μανταρίνι
• 7 σταγόνες γεράνιο
• 5 σταγόνες λεμόνι
• 5 σταγόνες λιβάνι
• 5 σταγόνες μύρρο

Για να φτιάξουμε την κρέμα ακολουθούμε τις βασικές οδηγίες.

Για να περιορίσουμε την αίσθηση της λιπαρότητας, θα αναμίξουμε το corn flour στην υδατική βάση, όταν τη ζεσταίνουμε στην bain marie. Θα προθέσουμε και την xanthan gum αναμιγνύοντας καλά με ένα μικρό μίξερ.

Όσες κυρίες & κύριοι δεν διαθέτουν emulsifying wax, θα χρησιμοποιήσουν επιπλέον 2 κ.γ. κερί μέλισσας και ½ κ.γ. λεκιθίνη.

Τις βιταμίνες θα τις προσθέσουμε στο τέλος μαζί με τα αιθέρια και το άρωμα.

Οι έμπειρες και οι κατέχουσες εξωτικά θέματα τύπου πρωτεΐνες, μετάξια, βελούδα, κλπ, θα τα προσθέσουν στο τέλος.

Την κρέμα την φοράω εδώ και δύο εβδομάδες και je suis très satisfaite, très contente, très très..

Νάτην ~ νάτην η βοτανική
που'ναι ~ που'ναι κι αναπλαστική!





Με πήρε η χαρά με τα βότανα και έφτιαξα και ασσορτί σαπούνι με αφέψημα τίλιου και μέλι..



Η σημερινή μας εκπομπή θα κλείσει και πάλι με την ξιπόλητη ντίβα, Cesária Évora &Petit pays.


33 σχόλια:

  1. Μάγισσα,μόλις είδα την καινούρια κρεμούλα,τι έκανα-μα έβαλα το λαδάκι με το σύμφυτο να εκχυλίζεται.Αυτό δεν το είχα,καιρό έλεγα να βάλω,για να φτιάξω κάτι στο σύζυγο,αλλά αυτή η αναβλητικότητά μου..

    Είναι καλή,ε;Μα τι λέω,πάντα μας φροντίζετε με τα καλύτερα!Και πάντα σκέφτεσαι εμάς που δεν έχουμε emulsifying-χίλια ευχαριστώ!
    Το ασορτί σαπουνάκι,τέλειο με τις μελισσούλες!
    Η μουσική επιλογή υπέροχη,την άκουσα επιτέλους.Είδα τις φρέζιες στις όμορφες φωτογραφίες-και οι δικές μου άνθισαν,είναι όμορφο,ντελικάτο λουλουδάκι
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. eleni unstoppable,
    δεν προλάβατε να το διαβάσετε και βάλατε το σύμφυτο στο μούσκιο;
    Είστε μια και μοναδική :)

    Α, ναι οι φρέζιες..αρχίζει ο κήπος και ξυπνά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι θα στο πω βρε Μαγισσούλα μου, γιατί δεν φτιάχνεις ένα ηλεκτρονικό μαγαζάκι να κάνουμε τις παραγγελίες μας; Είμαστε εμείς τώρα να καθόμαστε να φτιάχνουμε τέτοια πράγματα; Έναν αρακά θέλω να βάλω στην κατσαρόλα απ'το πρωί και πάλι δεν προλαβαίνω!....
    Φιλιά κοριτσάκι με τα θαυματουργά χεράκια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι,Μαγισσούλα,κείται ήδη πάνω στο καλοριφέρ.
    Τώρα που κοίταξα,για after shave χρειάζομαι και βάμμα-πάω να το βάλω κι αυτό.
    Έφτιαξα το βοτανικό βάλσαμο για την ξηροδερμία,για μια μεγάλη γυναίκα,που έχει αρχίσει και ψάχνει αν υπάρχει ιπποφαές στην περιοχή.Ένα κλαδί που μου έφερε,δεν ήταν-η προσπάθεια συνεχίζεται.Το βαλσαμάκι το δοκίμασα,μαλακώνει τα σκληρά σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αυτή η θαυμαστή Ελένη!!
    εγώ ειμαι εντελώς άχρηστη
    (μόνο στα ηλεκτρονικά πάω σφαίρα, χαχχ)

    αλλά εσύ, ή άλλη η χρυσοχέρα η Ελενη κι η Heart!
    να σας φτιάχνω καλε τα κινητα σας και τις html σας, να μου δινετε κρέμες; :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Maria, μιλ μερσί,
    πραγματικά έτσι μου'ρχεται να τα βροντήξω όλα και ανοίξω το μαγαζάκι..

    ΥΓ: τον αρακά ούτε κι εγώ τον προλαβαίνω :)

    Ελένη,
    μα ναι στο αφτερ σέιβ, το σύμφυτο δουλεύει μια χαρά ως επουλωτικό-αιμοστατικό.
    Από την άλλη, ο σύζυξ-νταρλινκ, που ειναι και καλ(κ)ομαθημένος, προτιμά λέει τα μπάλσαμ, και του σιάχνω λεπτή λοσιόν, eh bien..ces hommes..

    Mαριλένα
    κάντε άλλη μια προσφορά πλιζ, γιατι τις html τις έχω :)

    Α, μη το λέτε, πανάξια είστε, είναι που δεν μπήκατε στο τριπάκι, που άμα μπείτε δεν έχει σταματημό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μοργκάνα μου καλησπέρα!
    Μπορει να απέχω προς το παρόν απ την μπλογκόσφαιρα αλλα έρχομαι εστω για μια ματιά...εχω ομως την κόρη μου που ειναι fan της ιστοσελίδας σου...τώρα τελευταία δε μου ειπε οτι σου εστυειλε και μέϊλ...!!!!Εκολαπτόμενη Μαγισσούλα κι αυτή....χαχαχα!!!!

    Να μου εισαι πάντα καλά.Φιλί !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εγω ψηφιζω υπερ της ιδεας της Μαριας με τα χιλια!!!....δεν προκειται ποτε να φτιαξω ολ'αυτα,παρ'όλο που θα ηθελα να τα εχω...αλλα μου αρεσει να μπαινω και να ονειρευομαι με τις φωτο και να φανταζομαι τ'αρωματα...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μαγισσοτάτη τα σέβη μου και..την καλησπέρα μου. Η κρεμούλα δείχνει άκρως θαυματουργή και τα σαπουνάκια σαγηνευτικά ( καλέ τι ωραίες φορμίτσες είναι αυτές;) Μου επιτρέπεις μια χαζούλα ερώτηση; To αφέψημα τίλιου θα το βάλω αντί για νερό όταν φτιάξω την καυστική σόδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ιξιπιτίδις το κάνεις, είμαι σίγουρη. Σύμφυτο ντέν έκω. Να βάλω βαλσαμόλαδο; Οχι πως έχω λανολίνη, ξάνθαν γκαμ και d πανθενόλ, αλλά λέμε...Κορν φλάουρ όμως έχω!!!
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάγισσα,για πείτε γι΄αυτή τη λοσιόν ή κρεμούλα,αφού και ο δικός μου κρεμούλα φοράει-η τεμπέλα δεν του έχω φτιάξει,αγοράζουμε.Ποια συνταγή να φτιάξω;
    Ξέρεις όμως τι κάνει;Κλέβει τη δική μου των ματιών-τι το ήθελα και την έδωσα να την δοκιμάσει!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλημέρα κι από μένα :)
    Τα έχει όλα η ΚΑΙ αυτή η ντελικάτη η βοτανική, και τι κόλλημα τα βοτανικά λαδάκια! Το τιλιολαδάκι ήταν έτοιμο από καιρό και περίμενε, νομίζω σε μια μίνι κρέμα μπήκα στον πειρασμό να βάλω ένα κουταλακίδιο, ευτυχώς που πρόλαβα και το έφτιαξα γιατί όλο το υπόλοιπο φλαμούρι από το Φαλακρό (το όρος) που με φέρανε το ήπια.
    Τέλεια φαίνεται η κρεμούλα,
    τα τιλιο-μελο-σαπουνάκια με τις μέλισσες στηνπλάτη ΠΟΛΥ λιγουρευτικά επίσης!
    Δεν έχω στεατικό για την ομογενοποίηση, (παραλείπεται λέτε?), πι-σι και χρόνο προς το παρόν, (αυτός ο άτιμος δεν παραλείπεται, τύπου πανταχού παρόν...)
    Το μαγαζί έπρεπε να λειτουργεί ήδη σας λέμε, τώρα θα την είχατε ρίξει την μαύρη την πέτρα πίσω σας!
    Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν πρόκαμα πριν να σας πω για το χαλαρωτικό άσμα της Σεζάρια, τα ωραία άνθη, (το σε βυσσινί το πανεμορφότατο τί είναι?) και για το οτι εσείς δασκάλα μας είστε πάντα εμπνευστική :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εύγε και πάλι εύγε
    μάτζικ κουήν Πιπίνα
    που η φήμη σας ξαπλώνεται
    σ'Ευρώπας και Πεκίνα

    θέτε συναίτερο στη μπίζνα;
    κρατάω από εμπορική φαμίλια
    έχω έτοιμο και το concept
    το πιάσατε το μήνυμα στο στίχο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καλημέρα όμορφες :)

    faraona
    πραγματικά μας λείπεις..
    Η κόρη; Έχω σουξέ στη νεολαία πως να το κάνουμε;-)
    Λόγω φόρτου, υπάρχουν πολλά αναπάντητα mails, αν θέλει κάτι επειγόντως η κόρη ας μου στε΄λει ένα αναγνωριστικό.


    cook πεντανόστιμη,
    ωθήστε με, ωθήστε με
    εμπόρισσα ψηφίστε με :)

    ΙΖΑ καλλιτέχνιδα εσείς
    Καθόλου χαζή η ερώτηση, ναι αντι για νερό μόνο που πτέπει να ειναι πολυ παγωμένο και η σοδα να μπει σιγά-σιγά.

    deli
    απαπα γκρίνια..Δεν έχεις σύμφυτο (είσαι σίγουρη;) εχεις όμως αλλα 780 βότανα.
    Επίσης λανολίνη και ξάνθαν θα λάβεις πάραυτα. Απαπα, η γκρίνια σου..

    Ελένη
    όλα να σας τα πω για τη λοσιόν, αλλά πως θα φτιάξετε χωρίς emulsifying; πότε θα αποφασίσετε να πάρετε; με το κερί λοσιόν καλή δεν έχει..
    Έχω μια συνταγή για λοσιόν, από αρχαιοτάτων( πλιζ σι μενου), κάντε μια δοκιμή με βοτανικά λάδια (καλεντουλα-σύμφυτο) και προσέξτε το νερό να το βάλετε σιγά-σιγά.

    ΥΓ: ο σύζυξ σας ξέρει τι κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σούπερ Isidora
    άκαρδη όλο το ήπιατε;
    Ναι, το στεατικό παραλείπεται, το πισι όμως όχι!
    Για το χρόνο δε συζητώ..
    Ωστε λιγουρευτήκατε το τηλιομελοσάπουνο; κάτι πρέπει να κάνουμε γι' αυτό..
    Ντίαρ, το βυσσινί είναι ένα σπανιότατο είδος λουλουδιού: τραντάφυλλο :) :)

    Αχ, ναι για το μαγαζάκι,
    ωθείστε με, ζορίστε με;-)


    santigi ευχαριστώ σας
    για τον λόγο τον καλό σας
    είμαι μέσα για τη μπίζνα
    σε Ευρώπας και Πεκίνα
    το συνέλαβα η Πιπίνα
    γιατί είμαι και τσαχπίνα.

    μπα, εμπορευάμενη και conceptάμενη;
    για πε, για πε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλημέρα, μαγισσούλα. Είπα να περάσω μια βόλτα από το μπλογκ και ω! μια καινούργια συνταγή για τα χεράκια, very attractive στη φωτό και σίγουρα θαυματουργή στην πράξη. Όμως έχω ένα θέμα με την ξανθάνη. Δεν με θέλει φαίνεται γιατί χθες που αξιώθηκα μετά από πολύ καιρό να φτιάξω το καθαριστικό με τη λεβάντα, κάπου το σκεύασμα έγινε τύπου τσίχλα και δεν ήξερα πως να το σώσω. Έτσι σχετικά με το τίλιο, μάλλον θα καταλήξω να κάνω μόνο το σαπουνάκι ή να απλοποιήσω τη συγκεκριμένη συνταγή (γιατί μια κρεμούλα χεριών τη χρειάζομαι οπωσδήποτε). Πάντως άσχετα με την ανικανότητα που με δερνει ως προς την επιτυχία των συνταγών, το ποστ περί φλαμουριού είναι εξαιρετικό και λίαν κατατοπιστικό. Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. θα σας πω με μεηλ
    κάτι σκέφτομαι...
    πάντως να ξέρετε πως απόδω και πέρα στο εμπόριο ισχύει (πιασάρικες)
    ιδέες μας+χρόνος μας + επένδυση=κέρδος
    ενδιαφέρεστε σοβαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. allegra
    μα γιατι το τσιχλώδες αποτέλεσμα; αν εγινε πολύ πηκτό το μίγμα ξάνθαν και βάμμα, αραιώνουμε με νερό..
    Μερσί για τα καλά σας λόγια :)

    santigi
    Μπορεί να μη μου φαίνεται της αρωματικιΑς, αλλά είμαι στην αγορά.
    Μόνο ποιοτικά, διαφοροποιημένα και value for money προϊόντα από εδώ και στο εξής.
    Ο χρόνος είναι ένα θέμα.
    Αλλά ντίαρεστ, ας τα πούμε πριβέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Απολογούμαι dearest, μα ήταν το μόνο απαλό και μοσχομυριστό που μπορούσα να πιω κατά τη διάρκεια της γρίπης. Έκανε δουλειά πάντως και στα νεύρα μου και στον βήχα μου. Ο Ιούνης είναι κοντά, με λίγη υπομονή, πάλι οι φλαμουριές θα μας δωρίσουν τα άνθη τους, μη μου στεναχωριέστε :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το ρόδο έμοιαζε στην οθόνη μου με κάτι άλλο εξωτικό και ψεύτικο, αλλά η οθόνη του πισί υπολειτουργεί, πονεμένη ιστορία. Για το μαγαζάκι δε, θα σας ψήσω καλά, σχεδόν θα σας ξεροψήσω:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν δεν γκρινιάξει το παιδί, η μάνα δεν του δίνει! ΣΥ ΕΙΠΑΣ!
    :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Isidora,
    σούπερ κόρη, ξεροψήστε με πλιζ..
    Ιούνιο; τι να κάνω, θα υπομονέψω η μαγίστρα;-)


    kiki,
    τι θέλω και μιλω ώρες ώρες;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Τι όμορφη που φαίνεται Μάγισσα!
    Οι δικές μου ποτέ δεν γίνονται έτσι, κλαψ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γεια σας,γεια σας!!! Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη που σε βρήκα Μάγισσά μου! Είμαι καινούργια στο χόμπι αυτό και πάρα πολύ ορεξάτη! Μέχρι στιγμής δεν έχω φτιάξει κάτι μόνη μου,απλά προσπαθώ να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα για να ξεκινήσω όσο το δυνατόν περισσότερο πληροφορημένη! Έχω αγοράσει τα απαραίτητα σκεύη, (εκτος από κάποια βαζάκια και μπουκαλάκια που δεν ξέρω από που μπορώ να τα προμηθευτώ,αλήθεια καμιά ιδέα? Βλέπω τις φωτο που ανεβάζεις και αναρωτιέμαι που μπορώ να βρω κι εγω τέτοιες συσκευασίες) και τώρα βρίσκομαι στο στάδιο της "θεωρίας" :-P! Ανυπομωνώ να ξεκινήσω! Ειδικά τώρα που βρήκα σύμμαχο,εσένα και όλους όσους γράφουν στο blogg σου! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλημέρα:)
    Μου άρεσε πολύ ο πρόλογος (όχι πως η ταμπακιέρα δεν ήταν ενδιαφέρουσα).

    υγ. κλέβω από ασύρματο conex άγνωστου γείτονα γιατί εμείς ακόμα ασύνδετοι, την τελλάς μου μέσα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. πρέπει να την φτιάξω τούτη την κρεμούλα, να περιποιηθώ τα καταταλαιπωρημένα χεράκια μου ....αχ βαχ ...δεν αντέχω αλλο πια ...η ξεθεωμένη θα είμαι από την δουλειά ή θα έχω κανένα ελεεινό σκοτεινό και άθλιο κρύωμα ...αλήθεια υπάρχει κάτι για τα εν λόγω κρυώματα ...κατι μαγικό που να τα εξαφανίζει ας πούμε??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. σουητχαρτ ματζικ κουην Πιπίνα
    λεεπόν
    ήταν νύχτα,έβρεχε κι είχα αυπνία λυσσαλέα γιατί είχα κοιμηθεί σαν βόδι το μεσημέρι και τι φτιάνω λέτε;
    φτιάνω την πορσελάνινη χεριών με λανολίνη ,σε 2πλάσια δόση και σε κουτ. σουπ. οι αναλογίες, βγήκε θεά ,μισόκιλη και βάλε και την μοιράζω στες γεναίκες του σογιού( μάνα,αδερφή,ανεψά κ.ά.)
    καταχειροκρωτήθηκα από βελούδινα χέρια πλέον και αποθεώθηκα again
    όπως ήμουν ζεστή από την πορσελάνινη, χτυπάω και μια καριτέ la rose που βγήκε θεάρα και αυτή και την κρατάω για πάρτη μου και κρυφή από το φαταούλο σόι μου
    ΘΕΣΠΕΣΙΑ
    αφού ξελύσσαξα έπεσα ξερή πια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μαρίνα
    ε, τα θέλει τα μαγικά της :)


    Miss Marinaki
    καλώς την :)
    Σου εύχομαι καλή αρχή, συσκευασίες υπάρχουν στο κέντρο της Αθήνας.

    mamma
    τελλας;...
    δε θέλω να σας απογοητεύσω..δεν έχω ακούσει τα καλύτερα. Μια απόπειρα έκανα κάποτε με την hol κι ακόμα τρέχω. I hate to say this, αλλά λούσου με κονεξ και θα δεις..


    Mινωίτισσα
    αρρωστήσατε; υπάρχει κάτι μαγικό..τόσο famous που με κάνει και δυσπιστώ.
    Ευκαιρία να το φτιάξω.

    ΥΓ σε σχέση με τη δουλειά: είστε να την κάνουμε φορέβερ;-)

    santigi

    ένα βράδυ που'βρεχε
    που' βρεχε μονότονα
    λανολίνη φτιάξατε
    και την εθαυμάξατε

    το σόι την ελάτρεψε
    την τέχνη σας εμάτιαξε
    σας καταχειροκρότησαν
    μέχρι που σας εφθόνησαν

    αφού σας αποθέωσαν
    τη δόξα εμισήσατε
    με τη ροζένια καριτέ
    εσείς, δεν τους τιμήσατε

    και τη θεά στην κόμη σας
    την επασαλειφθήκατε
    την πάρτη σας σκεφτήκατε
    πήγατε, κοιμηθήκατε

    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ
    :)))) :)))) :)))))
    ε μα είστε άλλο πράμα
    respect for ever στην απίθανη Πιπίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.youtube.com/watch?v=7HxZKa4NwGo


    μαγισσουλα μου για σενα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. santigi και natassa

    σας φιλώ :)

    μαριλένα baby,

    σε ευχαριστώ πολύ πολύ,
    εύχομαι τα καλύτερα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

την αρωματοάπόψή σας πλιζ :)